Elke keer wanneer ik een bezoek breng aan een Lush winkel vraag ik de verkoper of verkoopster die mij helpt naar zijn of haar favoriete product. Waarom? Ik vind het leuk om op die manier nieuwe producten te leren kennen. Producten waar ik zelf in eerste instantie niet direct aan had gedacht maar waar iemand anders al helemaal verkocht door is. Een voorbeeld hiervan? Eau Roma Water!

Lush Eau Roma Water

De verkoopster die mij hielp was echt razend enthousiast over Eau Roma Water. Met warm weer is het heerlijk verfrissend om in je gezicht te sprayen door de dag heen en het is enorm verzorgend voor de huid wanneer je net je make-up hebt afgehaald. Ook vertelde ze dat ze met plakkerig weer een paar spraytjes over haar matras en kussen deed. Een frisse geur en directe verkoeling. Klinkt goed toch?

De ingrediënten
De spray van Lush genaamd Eau Roma Water bevat rozenwater. Rozenwater maakt de huid schoon en heeft een kalmerend effect. Daarnaast heeft de spray lavendelwater als mede hoofdingrediënt. Lavendelwater hydrateert en kalmeert de huid.

Naast deze twee hoofdingrediënten bevat de spray Limonene, Linalool, prafum en Methylparabeen.

Lush omschrijving
Eau Roma Water bevat rozen en lavendel; een flinke spray op een watje en je verfrist je huid zonder deze uit te drogen. Rozenwater wordt al 2000 jaar non-stop gebruikt in cosmetica omdat het zo zacht is voor je huid. Helende lavendel geeft wat meer balans – niet te vet, niet te droog. De naam doet vermoeden dat het product misschien uit Rome komt, maar dat is niet zo.

Lush Eau Roma Water

In de praktijk
Het moment waarop ik Eau Roma Water veelal gebruik is wanneer ik mijn make-up heb afgehaald. Twee spraytjes over mijn gezicht om zo mijn huid wat extra te verzorgen. Mijn huid weet vooral in de zomer namelijk niet wat te doen. Moet er meer olie worden aangemaakt omdat mijn huid droog is? Of is er al te veel olie op mijn huid?

Eau Roma Water belooft met behulp van de lavendel de huid meer in balans te brengen. Iets wat voor mij erg aantrekkelijk klonk. Ik moet zeggen dat het voor mijn gevoel ook daadwerkelijk het geval is wanneer ik de spray gebruik. De snelheid waarmee mijn huid normaal vettigheid aanmaakt lijkt minder snel te zijn. Erg fijn want dit betekent qua make-up ook minder gedoe met producten die zo van mijn huid glijden!

Verder merkte ik dat onzuiverheden wat minder rood werden. Ik denk dat dit mede te maken heeft met dat mijn huid beter gehydrateerd/in balans is met als gevolg dat roodheden minder heftig zichtbaar zijn. Qua geur is Eau Roma Water vrij subtiel.

Het enige nadeel wat ik aan dit product heb kunnen bedenken is dat je gezicht vochtig voelt na gebruik. Iets wat ik niet prettig vind. Breng je de spray aan voor het slapengaan dan heb ik namelijk het idee dat ik niet normaal met mijn gezicht op het kussen kan gaan liggen. De oplossing hiervoor wordt echter al gegeven door Lush zelf… Spray Eau Roma Water niet direct op je huid mar spray het op een wattenschijfje en ga dan over je huid heen. Weg nat gevoel! Weg enige nadeel!

Lush Eau Roma Water wordt verkocht in een verpakking van 100mL en 250mL. Voor de kleine verpakking betaal je €6,95. Voor de grote verpakking betaal je €13,25. Naast deze variant met rozenwater is er ook nog een variant genaamd Breath of Fresh Air en Tea Tree Water verkrijgbaar.

Welk tonerwater van Lush zou jij willen proberen? Eau Roma Water of Tea Tree Water?