Tegenwoordig gebruikt het grootste deel van de meiden en vrouwen make-up. Best logisch want er zijn onwijs veel beautyblogs, vlogs en tutorials te vinden op het internet. Daarnaast hoef je maar een willekeurige folder of het eerste beste magazine open te slaan en de (over)dosis make-up komt je tegemoet. Wendy Rowe, visagiste bij Burberry, besloot het roer om te gooien tijdens een van de grote shows van het merk. Niet verstoppen achter make-up! Zichtbaarheid it is! Hoe?

Verstoppen achter make-up

Extra zichtbaar
In plaats van onzuiverheden te verstoppen achter make-up besloot Wendy wallen en puistjes extra zichtbaar te maken. Het resultaat? Looks die tegen alle beautyregels in gingen!

Een bericht gedeeld door Burberry (@burberry) op

Waarom ze dit deed? Wendy hoopt met deze opvallende beslissing de echtheid van modellen op de catwalk te laten zien. “We laten individualiteit zien en verstoppen dit niet achter een masker van make-up”, aldus de visagiste.

Als je het mij vraagt een top idee!

Een flinke dosis Photoshop
Ondanks dat ik voor mijn werk veel met Photoshop werk is het doel waarvoor de modewereld het programma op dit moment gebruikt naar mijn idee behoorlijk doorgeslagen. Elke imperfectie – waarvan je je zelfs zou kunnen afvragen of het wel een IMPERFECTIE is – wordt weg gephotoshopt…

Kijk bijvoorbeeld naar de foto’s van Gigi Hadid… Hoe mooi ze van nature ook is. Op bijna alle modellen foto’s worden haar sproeten/moedervlekjes volledig weg gephotoshopt. Iets wat natuurlijk is en wat onder andere bijdraagt aan wie die persoon is, toch? Of heb ik dat verkeerd…?

Ook al zou het eigenlijk gewoon normaal moeten zijn; puur natuur. Want zo ben je ook mooi!

Make-up voor mij is een middel waarmee ik dingen die ik mooi vind aan mijzelf benadruk of uitlicht. Niet een middel om ‘imperfecties’ mee te verstoppen. Zelf al zit er bijwijzen van een flinke puist op mijn voorhoofd… Een plamuurlaag aan make-up maakt niet dat het er beter uit gaat zien. Ik gebruik dan liever mijn make-up om de nadruk op dingen te leggen die ik wel graag wil laten zien! Jij?

Wat vind jij van deze actie? Verstoppen achter make-up of zichtbaarheid voor de ‘imperfecties’?