Herken je dit? Je staat op het punt om naar bed te gaan, bent niet thuis of bent vergeten make-up remover te halen, en wil toch echt de make-up van je gezicht hebben? Lastig, want hoe krijg je het er nou af? Met een van deze 5 make-up remover hacks natuurlijk! Hacks waar je natuurlijke voedingsproducten voor nodig hebt die je hoogstwaarschijnlijk wel in huis hebt.

Make-up remover hacks

1. Olijfolie
Olijfolie is niet alleen een veelzijdige olie wanneer het aankomt op eten. Je kunt het ook gebruiken voor je huid. En ja, je huid vindt dit zelfs nog prettig ook! Olijfolie voedt de huid namelijk. Doe je wat olie op een wattenschijfje, dan veeg je zonder veel moeite de make-up zo van je huid!

2. Avocado
Nog zo’n veelzijdig voedingsmiddel. Avocado… Niet alleen heerlijk in verschillende gerechten maar ook een geliefd ingrediënt in verzorgingsproducten. Hoe het werkt als make-up remover hack? Haal een wattenstaafje of –schijfje over het vruchtvlees van een avocado. Haal deze vervolgens over je huid en je zult zien dat make-up als sneeuw voor de zon verdwijnt.

3. Kokosolie
Ook kokosolie wordt veelvuldig gebruikt als ingrediënt voor verzorgingsproducten. Al zou ik zelf kokosolie in verband met de vettigheid niet direct op mijn gezicht gebruiken… In noodsituaties biedt ook deze olie een oplossing! Pluspunt: qua geur is kokosolie heel neutraal en het hydrateert tegelijkertijd de huid.

Make-up remover hacks

4. Melk
Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor melk als make-up remover. Melk is zacht voor de huid en zorgt voor hydratatie. Door de vetten in de melk verwijder je make-up eenvoudig van je gezicht.

5. Yoghurt
Net als melk is yoghurt ook een perfect alternatief. Yoghurt bevat onder andere probiotica. Deze koelen en verzachten een geïrriteerde huid, voeden de huid en verwijderen dode huidcellen.

Waarmee verwijder jij jouw make-up in noodsituaties? Wat zijn jouw ultieme make-up remover hacks?

Bron: NSMBL