Het belang van voldoende beweging wordt steeds vaker benadrukt. En met alle fitgirls voortdurend voorbij flitsen op social media begint het bij veel dames te kriebelen om ook eens flink in beweging te komen. Een leuke sportoutfit en een BFF die met je meegaat is het halve werk. En make-up… Ja, ook in de sportschool wil je er goed uit zien. Toch is sporten met make-up op niet goed voor je huid!

Sporten met Make-up

Niet alleen voor en na het sporten is het belangrijk lief voor je huid te zijn en deze goed te verzorgen. Ook tijdens het sporten heeft je huid de nodige aandacht nodig. Nee, niet in de vorm van beauty producten. Sporten met make-up op is gewoon echt slecht voor je huid. Hoe het wel moet? Dat lees je hieronder!

Voor het sporten
Ga je sporten? Dan is het verstandiger om geen make-up op te doen. Make-up verstopt namelijk de poriën. Begin je tijdens de work-out te zweten dan willen deze afvalstoffen je lichaam via de poriën verlaten. Zit hier een laag make-up over dan wordt dit een stuk lastiger!

Tijdens het sporten
Eenmaal aan het sporten en al flink aan het zweten? Probeer dan NIET aan je gezicht te zitten. Eigenlijk geldt deze tip niet alleen voor tijdens het sporten, maar ook gewoon in het dagelijks leven. Je handen komen namelijk met enorm veel bacteriën in aanraking. En zeg nou eerlijk… Die wil je niet op je gezicht hebben toch?!

Ook drinken is tijdens het sporten enorm belangrijk. Het houdt niet alleen je lichaam maar ook je huid mooi gehydrateerd met een stralende huid tot gevolg!

Klaar?
Ben je klaar met sporten was dan even lekker het zweet – en daarmee de afvalstoffen – van je gezicht. Niet alleen je gezicht moet natuurlijk worden afgespoeld. Ook de rest van je lichaam kan wel een verfrissende douche gebruiken.

Let wel op dat je niet te lang en te heet doucht. Je lichaam is al veel vocht verloren. Daarnaast verwijdert te heet douchen gezonde oliën van de huid. Breng na het douchen nog even een fijne gezichtscrème en een bodylotion aan en je bent weer helemaal ready to go!

Wat is jouw ultieme beauty tip voor tijdens het sporten? In ieder geval niet sporten met make-up op!

Volg jij About Beauty and Fashion al op Facebook en Instagram?