Vandaag spotte ik misschien wel de meest bizarre wenkbrauw trend die ik tot nu heb gezien. De wavy brow… Een bijzondere wenkbrauw look waarbij volle, golvende wenkbrauwen centraal staan. Hoe je de wavy brows precies maakt zie je in de video verderop in deze post. Eerst maar eens onder de loep nemen wie deze opvallende trend is gestart!

Wavy brows

Make-up artist Jessica Brodersen
Inmiddels een paar weken geleden plaatste make-up artist Jessica Brodersen voor het eerst een foto van de wavy brows. Opvallende wenkbrauwen die zij in no-time creëerde met behulp van een potlood of een ander wenkbrauw product naar wens.

De wenkbrauwen worden in eerste instantie net flink aangezet. Het begin is net als bij een normale wenkbrauw. Vervolgens heb je twee keuzes. Of je begint de golf direct vanaf de aanzet of je zet de golf in vanaf het hoogste punt van je wenkbrauw.

Jessica startte de trend met slechts het golvende uiteinde van de wenkbrauwen. Inmiddels heeft een flink aantal andere make-up artists een vernieuwende draai gegeven aan de look. Of eigenlijk de waves nog meer geboost… Imperfecties? No worries. Net als anders werk je natuurlijk weg met wat concealer.

Wel moet ik hierbij even melden; de compleet golvende wenkbrauwen worden gecreëerd met de nodige make-up en een flinke dosis Photoshop. Op een natuurlijke manier deze golvende wenkbrauwen maken wordt erg lastig aangezien je natural wenkbrauw niet op deze manier groeit!

Wavy brows Wavy brows Wavy brows

Durf jij hem aan?
Om eerlijk te zijn vind ik zowel de natuurlijke waves in de wenkbrauwen als de gephotoshopte variant niet echt geweldig. Of ik er nog aan zou moeten wennen? Dat denk ik om eerlijk te zijn niet. Zelf houd ik het liever bij mijn natuurlijke wenkbrauwen. Hier en daar wat bijwerken en op wilde hairdo dagen wat wenkbrauw gel maar meer dan dat niet. Ik ben erg benieuwd wat jij van deze opvallende trend vindt.

Wat vind jij van de wavy brows? Zou jij het aandurven?

Beeld via Makeup Goals
Bron: Elle