De ene periode draag ik dagelijks lipstick… De andere periode zal je mij er enkel op een feestje mee zien. Wel wil ik wanneer ik lipstick draag dat het perfect blijft zitten. De lipcote van de Primark helpt daar goed bij en ook een fijne lip base scheelt al een hele boel. Toch zijn er nog een aantal handige lipstick hacks waarmee je jouw lipstick nog net wat mooier erop krijgt.

Lipstick Hacks

1. Breng wat lipbalsem aan en ga zachtjes met een borsteltje of oude tandenborstel over je lippen. Je scrubt in no-time de losse velletjes van je lippen waardoor lipstick er mooi glad op komt te zitten. Let wel op dat je niet te hard scrubt!

2. Breng een goede lipbasis aan voor je begint met het aanbrengen van je lipstick.

3. Begin met het lippotlood bij de cupido boog van je lippen. Maak een kruisje en omlijn vervolgens vanuit de bovenste puntjes de rest van je lippen. Kleur je lippen volledig in en breng de gewenste kleur lipstick erover aan.

4. Lipgloss? Omlijn je lippen eerst voorzichtig met het puntje van de applicator om de lipgloss er mooi strak op te krijgen. Vul je lippen vervolgens verder in.

5. Is het lijntje van je lipstick niet mooi scherp. Neem wat concealer op een klein kwastje en haal deze langs de lijn van je lippen. Tadaa! Prachtig strak dat lijntje.

6. Een ombre effect? Ook daarvoor pak je de concealer erbij. Breng eerst je lipstick aan en breng daarna voorzichtig wat concealer op het midden van je lippen aan. Zie je de glow?

7. Lipstick af poederen zonder dat het er vies uit gaat zien? Houd een tissue tegen je lippen en breng met een kwastje vanaf de buitenkant wat translucent poeder aan. Mooi matte!

8. Lipstick op je tanden? Neem je vinger en trek deze van binnen naar buiten langs je lippen. Lastig uit te leggen in tekst… Je ziet het in de video vanaf 2:15 min.

9. Breng een beetje highlighter aan op de cupido boog van je lippen en een beetje bronzer onder je onderlip. Licht en schaduw, there it is!

10. Wist je dat lipstick ook beter blijft zitten wanneer je eerst één laagje aanbrengt, vervolgens het overtollige af dept met een tissue en daarna nog een laagje aanbrengt?

11. Door een lichtere kleur lipstick in het midden van je lippen aan te brengen lijkt het net of dat stukje meer licht weerkaatst.

Wat zijn jouw ultieme lipstick hacks?

Beeld: @vjlnelson (Instagram)