De afgelopen tijd volgt de ene na de andere populaire haarkleur elkaar op. Deze keer? Blauw haar! Om precies te zijn blauw haar om jaloers op te worden. Om die reden verschillende inspirerende foto’s op een rij met dames die deze jaloersmakende hairdo rocken. Ow ja, en wist je dat elke kleur zijn eigen betekenis heeft? Waar denk jij dat de kleur blauw voor staat? En zou een blauwe hairdo passen bij jouw persoonlijkheid?

Blauw haar

Kleurenpsychologie
Elke kleur roept zijn eigen associaties en gevoelens op. Zo straalt geel onder andere vrolijkheid en positiviteit uit, is rood de meest krachtige kleur en geeft groen het gevoel van ontspanning, vrije tijd, kalmte en vrede. Maar waar zou de kleur blauw dan voor staan?

Blauw staat voor…
Blauw is de kleur die de meeste emoties oproept. De kleur kan worden geassocieerd met rust, kalmte, hoop, betrouwbaarheid, waarheid en helderheid. Daarnaast kan blauw een technische, informele, zakelijke, wijze, stabiele en machtige uitstraling hebben.

Voor je gaat voor blauw haar
Ondanks dat ik je geen ongelijk kan geven wanneer je bij het zien van onderstaande plaatjes direct razend enthousiast wordt toch nog even iets waar je rekening mee moet houden. Blauw haar is namelijk (natuurlijk) niet voor iedereen weg gelegd. Of je het aan durft is natuurlijk één, maar past het ook bij je?

Vooraf kun je testen of de kleur blauw past bij jouw huidskleur. Elke huid heeft namelijk een ondertoon. Deze kan warm of koud zijn. Heb je een warme ondertoon dan staan kleuren als rood, oranje en roze jou erg mooi. Heb je een koele ondertoon dan staan kleuren als groen en blauw iets voor jou. Natuurlijk kun je ook kijken naar de kleuren kleding die je vaak draagt! Draag je al vaak blauwtinten dan zal blauw haar jou vast en zeker ook prachtig staan!

Zou jij het aandurven? Blauw haar?

Beeld: @nyanelebajoa (Instagram)
Bron: Elle & Style Creations