Vier jaar (!!) geleden kocht ik mijn eerste Tangle Teezer. De Tangle Teezer Aqua Splash om precies te zijn. Een borstel speciaal ontworpen door een haarstylist met als doel het haar zo min mogelijk te beschadigen tijdens het borstelen. Dat had ik nodig! Mijn wit blauwe vriend met beweegbare tandjes haalt tot op de dag van vandaag in no-time alle klitten uit mijn haar, doet mij daarbij minder pijn en is eenvoudig schoon te maken. Ideaal! Helaas is deze variant nogal groot om mee te nemen. Toen ik de Tangle Teezer Compact Styler tegen kwam – een handtas vriendelijk formaat – twijfelde ik dan ook geen seconde en nam ik hem mee.

Compact Styler Tangle Teezer

De Tangle Teezer Compact Styler
In tegenstelling tot de Aqua Splash variant is de Compact Styler – zoals de naam al doet vermoeden – een stuk compacter. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, 24 om precies te zijn. Hartstikke leuk! Zo lijkt jouw haarborstel namelijk niet direct op een haarborstel maar meer op een fashionable accessoire!

Omdat de Compact Styler bedoeld is om mee te nemen in je handtas bestaat de borstel uit twee delen. De borstel zelf en een soort van bakje die je eenvoudig over de tandjes van de borstel klikt. Gooi je een borstel namelijk zo in je tas dan kun je de klok erop gelijkzetten dat de tandjes van de borstel verbuigen of afbreken. Zonde natuurlijk en daar heeft Tangle Teezer een onwijs goede oplossing voor bedacht!

Compact Styler Tangle Teezer Compact Styler Tangle Teezer

Compact Styler vs. Aqua Splash
Op dit moment gebruik ik beide borstels haast evenveel. De Compact Styler gaat mee in mijn tas. Wanneer mijn hairdo volledig in de was zit tover ik die snel tevoorschijn. De Aqua Splash blijft lekker thuis. Heb ik mijn haren gewassen dan pak ik die erbij.

Het verschil tussen de twee is duidelijk aanwezig. Ik moet ook toegeven dat ik hier in het begin nogal aan moest wennen. De tandjes van de Aqua Splash zijn gemaakt van rubber. Hierdoor zijn de tandjes buigzaam en een stuk zachter. Ideaal wanneer je haar nat is en je het wil borstelen. Nat haar is namelijk minder elastisch. Ondanks dat de tandjes flexibel zijn halen ze wel zonder enig probleem de klitten uit mijn haar, alleen dan net iets rustiger en vriendelijker dan een normale borstel.

De Compact Styler daarentegen heeft een stuk hardere tandjes. In het begin moest ik hier weer enorm aan wennen. Ondanks dat trekt de borstel vrij weinig haar uit. Daarnaast is de borstel een stuk kleiner. Een handig formaat om mee te nemen. En net als de Aqua Splash ligt ook de Compact Styler fijn in de hand. Ook de Compact Styler is eenvoudig schoon te houden.

Mijn voorkeur
Ondanks dat beide borstels mijn haar minimaal tot niet beschadigen, fijn zijn in gebruik, goed schoon te maken zijn en prima doen wat er van ze wordt verwacht heb ik een voorkeur… De Aqua Splash is en blijft mijn favoriet! Waarom? Mijn haar is behoorlijk lang… Doordat de tandjes van de Aqua Splash borstel flexibeler zijn vind ik het met die borstel fijner om klitten uit mijn haar te halen. Vooral in de puntjes. Ik heb dan namelijk net wat meer grip op de borstel zelf omdat deze wat groter is en de weerstand van mijn haar op de borstel is minder doordat de tandjes meegeven wanneer het echt niet wil.

Toch blijf ik er bij… Volgens mij maakt het niet uit welke borstel je van Tangle Teezer gebruikt. Ze zijn en blijven fijn en gaan enorm lang mee!

De Compact Styler kost ongeveer €12,95 per stuk, afhankelijk van waar je hem haal. Bij sommige webshops scoor je hem al vanaf €10,-! De Aqua Splash – verkrijgbaar in drie verschillende kleuren – kost iets duurder met prijzen variërend van €10,95 tot en met €14,95 per stuk.

Wat is jouw favoriete Tangle Teezer?