De manier waarop een make-up product wordt aangebracht kan een wereld aan verschil maken qua eindresultaat. Accentueert het resultaat de mooie delen van je gezicht of bega je een flinke make-up mistake? Youtubester Ali Andreea legt in een van haar video’s precies uit hoe je make-up mistakes voorkomt en laat zien hoe het wel moet. Bekijk de video hieronder!


 

Make-up mistake #1
De eerste fout begint al direct bij de basis; een primer. Een primer maakt de huid mooi egaal. De beste manier om de primer aan te brengen is al deppend met één vinger. Primer zorgt ervoor dat de zichtbaarheid van grotere poriën verminderd waardoor de foundation hier later niet in kan ophopen.

Make-up mistake #2
Vergeet niet voor het gebruik van je beautyblender deze nat te maken. Gebruik je de beautyblender droog dan zuigt hij binnen no-time alle foundation op!

Make-up mistake #3
Een van de grootste make-up fouten is de manier waarop foundation wordt aangebracht. Foundation mag je NIET uitvegen of wrijven. Deppen is de juiste manier! Ooh, en vergeet ook niet om de foundation in je hals uit te werken. Stop je bij je kaaklijn dan is het enorm goed zichtbaar dat je foundation draagt. Werk je hem mooi uit voorbij je kaaklijn, richting je hals, dan is dit niet zichtbaar!

Make-up mistake #4
Tijd voor de concealer. Ook concealer kun je het beste deppend aanbrengen in plaats van wrijvend of vegend. Veeg je de concealer uit dan zul je niet/nauwelijks resultaat zien. Door te deppen blend je de concealer in de huid.

Make-up mistake #5
Eenmaal klaar met de foundation en de concealer komt een product dat door veel vrouwen wordt vergeten. De poeder! Poeder zorgt ervoor dat je make-up beter op zijn plek blijft zitten. En nee, dit bereik je niet door een klein beetje poeder aan te brengen. Focus op de delen van je gezicht die wat vettiger zijn. Daar is nou eenmaal wat meer poeder nodig om verplaatsing van de make-up te voorkomen.

Make-up mistake #6
Overal lees je dat je voor het aanbrengen van een contour powder het beste je wangen wat naar binnen kunt zuigen en de poeder vervolgens aanbrengt op het ingedeukte gedeelte. Ali Andreea denkt daar anders over. Begin bij je haarlijn, voel waar er een deukje zit in je jukbeen… Voel je het? Dat is de juiste plaats om de contour powder op aan te brengen! Een stuk hoger zoals je ziet! Stop ongeveer halverwege de wang. En je bronzer dan? Die breng je nog net iets hoger aan natuurlijk!

Make-up mistake #7
Blush kun je het beste alleen gebruiken op de appeltjes van je wangen. Vaak wordt er teveel blush aangebracht en op de verkeerde plek. Breng je hem net zoals de contour powder en de bronzer aan vanaf je haarlijn tot en met halverwege je wang dan wordt het allemaal way to much!

Make-up mistake #8
Klaar voor de wenkbrauwen? Pas op dat je niet een wenkbrauwpoeder of –potlood gebruikt dat te donker of te licht is! Een vierkant begin van je wenkbrauwen? Ook dat is not done! Vierkante wenkbrauwen is alles behalve natuurlijk. En je wil toch dat je make-up er mooi natuurlijk uit ziet?

Hoe het wel moet? Breng een licht lijntje aan waarbij je de vorm van je wenkbrauwen volgt. Een boven en een onder je wenkbrauw. Werk deze lijntjes vervolgens uit door van onder naar boven licht met het kwastje door je wenkbrauwen te gaan. Borstelen en klaar!

Make-up mistake #9
Bij het aanbrengen van je oogmake-up wordt vaak gebruik gemaakt van maar één kleurtje. Dit is niet handig, want zo zie je natuurlijk lang niet zo goed het verschil tussen de kleuren.

Als je goed hebt opgelet missen we een stapje. Voor het aanbrengen van de oogmake-up begin je natuurlijk met een primer. Pak daarna de eerste kwast en blend lichtjes de donkerste kleur in de crease en het buitenste puntje. Pak vervolgens de tweede kwast, een pencil brush. Breng hiermee dezelfde donkere kleur wat intenser aan in het puntje.

Met de derde kwast blend je de donkere kleur oogschaduw en werk je de oogschaduw mooi uit onder je oog.

Make-up mistake #10
Pas op dat de eyeliner boven je oog aan de binnenkant mooi smal is en aan de buitenkant wat breder. Zo krijgen je ogen een mooie almond vorm in tegenstelling tot wanneer het dikste punt van de eyeliner in het middel zit. Zit het dikste punt in het midden dan lijken je ogen al snel wat te hangen in plaats van dat ze er mooi open uitzien.

Dat je mascara niet gewoon aanbrengt door je even ‘langs’ je wimpers te gaan weten we inmiddels allemaal denk ik wel. Begin goed bij de basis van je wimpers en draai het borsteltje en/of zigzag hem licht. Net wat jij het fijnste vindt!

Make-up Mistake

Make-up mistake #11
Highlighter breng je niet nog eens als extra laagje aan boven je contour powder, bronzer en blush. Zo zal de highlighter namelijk poriën waarvan je niet eens wist dat ze daar zaten benadrukken. Breng hem in plaats daarvan net als de contour powder, bronzer en blush wat hoger aan. Om precies te zijn net boven je jukbeen, precies daar waar het licht op de huid valt. Vergeet ook niet een klein beetje op de bovenkant van je neus aan te brengen, boven het boogje van je wenkbrauw en op de cupidoboog van je lippen.

Make-up mistake #12
Last but not least de lip make-up. Breng lipstick daadwerkelijk aan tot de lip lijn. Heel subtiel over je lip lijn gaan is zelfs nog beter dan iets binnen de lip lijn blijven!

Aan welk van bovenstaande make-up mistakes maak jij je schuldig of heb jij je schuldig gemaakt?