Concealer is onwijs handig wanneer het aankomt op het wegwerken van onzuiverheden, vlekjes of donkere kringen onder je ogen. Speciaal daarom 6 handige tips op een rij waarmee je hem zelf flawless aanbrengt! Altijd handig natuurlijk.

Concealer

Begin bij de basis
Breng voor je concealer aanbrengt eerst wat foundation aan op de huid. Je zult merken dat wanneer je het over je foundation op de oneffenheden aanbrengt deze vele malen beter gecamoufleerd zullen worden.

Verschillende soorten concealers
Jup, er zijn meerdere soorten met ieder zo zijn eigen taak. Blauwe kringen? Kies dan voor een variant met een roze of perzik ondertint. Rode onzuiverheden. Groen is de juiste kleur! De bekende huidkleurige variant is ervoor bedoeld je gezicht mooi effen van kleur te maken. Breng dus altijd eerst de groene of roze/perzik concealer aan en daarna pas de huidkleurige variant.

Maak driehoeken
In plaats van strepen geeft het een mooier effect om driehoeken te maken onder je ogen. Vul de driehoeken lichtjes in en blend de concealer vervolgens met je vingers of met een kwastje. Wrijf/veeg niet maar klop hem zachtjes (bij voorkeur met je ringvinger omdat deze precies de goede druk geeft op de dunne huid) in de huid tot deze mooi geblend is. Kies daarnaast voor een kleur die iets lichter is dan je eigen huidskleur voor een mooie wakkere look.

Afpoederen
Last van onzuiverheden die niet goed weg te werken zijn? Probeer eens een laagje concealer aan te brengen, vervolgens wat poeder en dan nog een laagje. Weg is ‘ie! Dit trucje werkt ook goed onder je ogen. De concealer wil namelijk nog weleens in de lijntjes kruipen. Dit voorkom je door hem goed af te poederen.

Perfectionisme
Een winked eyeliner aanbrengen is en blijft een hels karwei als je het mij vraagt. Heb je hem eenmaal redelijk goed erop zitten, maar verschillen links en recht nog wat? Pak een klein kwastje en wat concealer en haal deze langs je eyeliner. Herhaal dit totdat je eyeliner mooi strak en gelijk is ten opzichte van de andere kant!

Illusie
Ik houd ervan om make-up te gebruiken om delen van mijn gezicht uit te lichten die ik mooi vind. Ook hierbij is concealer wat je nodig hebt. Breng lipstick aan en omlijn je lippen vervolgens een concealer die wat lichter is dan je huidskleur. Naast dat het er enorm strak uitziet zorgt het er ook nog voor dat je lipstick niet uit zal lopen.

Wat is jouw ultieme concealer tip?

Volg jij About Beauty and Fashion al op Facebook?