Yes! Het is bijna vakantie; warme landen, zonnige stranden… Here I come! Maar eerst moet natuurlijk nog even die koffer worden ingepakt. Elke keer is dat toch weer een gedoe. Je wil alle leuke outfits meenemen. Maar die koffer, die gaat 9 van de 10 keer niet meer dicht. Toch gaat het je dit jaar lukken met deze handige tips. Koffer inpakken? Eitje!

Koffer inpakken tips

Check, check, dubbel ehh… Checklist!
Ondanks dat ik maar al te goed begrijp dat je jouw leukste kledingstukken wil meenemen op vakantie zal je toch echt moeten bedenken welke items je daadwerkelijk nodig hebt. Maak daarom voordat je begint met inpakken een lijst en wees streng voor jezelf. Schap kledingstukken en spullen die je niet nodig hebt. Alleen dat wat op jouw lijstje staat mag mee in jouw koffer.

Ook al ga je naar een zonnig land. Voor de zekerheid neem je vaak toch een dikke trui en een lange broek mee. Leg dikke kleding en handdoeken niet op één stapel in je koffer maar verdeel deze. Vul vervolgens de over gebleven ruimtes op met je ondergoed en badkleding.

Kies voor mini’s
Mini’s zijn geniaal voor op vakantie. Vul ze met jouw favoriete shampoo en douchegel. De mini’s nemen veel minder ruimte in beslag dan een full-size flacon van jouw douchegel etc. En alles wat je nodig hebt om jezelf mee te verzorgen kun je op jouw reisbestemming zo even halen! Het enige full-size product wat ik mee zou nemen is zonnebrand! Dit is in vakantielanden vaak erg duur en kun je dus beter hier in Nederland kopen.

Gebruik de handbagage
Zijn er nog wat korte broeken en shirtjes die niet meer in je koffer passen? No worries! Deze zijn niet superzwaar en neem je eenvoudig mee in je handbagage. Niet alleen efficiënt maar ook nog eens superhandig! Ben je eenmaal aangekomen op die zonnige vakantie maar kun je de hotelkamer nog niet op dan heb je alvast wat luchtige kleding bij de hand om aan te doen.

De redder in nood
Heb je zowel thuis als op jouw vakantieadres een stofzuiger bij de hand? Dan zit je helemaal gebakken! Vacuümzakken zijn jouw redder in nood wanneer je toch echt ruimte te kort komt in jouw koffer. Let wel op dat je met het koffer inpakken alsnog niet te enthousiast te werk gaat. Alles wat mee heen gaat moet ook mee terug… Dus weet je niet zeker of er een stofzuiger op je vakantiebestemming is gebruik dan vooral geen vacuümzakken. Voor je het weet krijg je de spullen niet meer in de koffer bij het koffer inpakken voor je terug gaat.

Ook is de grootte van je kleding wel minder. Houd ook vooral rekening met het maximale gewicht dat je mee mag nemen. Dit wordt natuurlijk niet minder wanneer je jouw kleding vacuüm zuigt.

Wat is jouw ultieme tip tijdens het koffer inpakken?

Mis geen enkele About Beauty and Fashion update! Volg About Beauty and Fashion op Facebook en Instagram?