Iedereen weet dat vitamine C gezond voor je is. Het heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op je weerstand doordat het een belangrijk antioxidant bevat. Daarnaast heeft het nog een ander geweldig voordeel… en wel voor je schoonheid! Ja, je leest het goed; vitamine C draagt bij aan jouw schoonheid. Hoe?

Een gezonde glow
Allereerst heeft vitamine C een positieve invloed op de elasticiteit en de sterkte van de huid. Vitamine C zorgt namelijk voor de aanmaak en het onderhoud van collageen.

Collageen is het stofje dat nodig is voor een sterke huid. Collageen is namelijk een eiwit met lijmachtige eigenschappen. Dit eiwit zorgt ervoor dat het weefsel van de huid bij elkaar wordt gehouden. Voldoende vitamine C speelt dan ook een grote rol in de strijd tegen huidveroudering!

Een prachtige hairdo
Mooie lokken… Wie wil dat nou niet!? Ook hier speelt het gezonde stofje een belangrijke rol. Het zorgt er namelijk voor dat je haar sterker wordt. Ook wordt de haargroei gestimuleerd.

Vitamine C heeft niet alleen van binnenuit maar ook van buitenaf een positieve invloed op je haar. Een haarmasker met de vitaminen erin is dan ook zeker een aanrader voor droog en beschadigd haar.

Dag dag scheurende nagels
Niets is vervelender dan nagels die om de haverklap inscheuren of afbreken. De oplossing? Sterkere nagels! Maar hoe krijg je die? Juist ja, wederom die vitamientjes!

Wist je dat er zelfs speciale nagel(riem)olie bestaat met vitamine C erin om je nagels net die extra boost aan verzorging te geven?

Een betere ijzer opname
IJzer is van groot belang wanneer het aankomt op energie. Heb je de laatste tijd het gevoel dat je 0,0 energie hebt? Dan kan een tekort aan vitamine C best de oorzaak zijn. Een ijzer te kort zorgt er namelijk voor dat je moe bent en geen trek hebt in eten.

Vermoeidheid en lusteloosheid laat zich al snel zien in je gehele uitstraling. Eet dus voldoende groente en fruit zodat je genoeg van deze belangrijke vitamine binnenkrijgt. Een overschot van deze vitamine plas je namelijk zo weer uit!

Enne met alle bovenstaande voordelen… Kom maar op met die vitamientjes! Benieuwd welke vruchten perfect zijn voor een stralende huid? Dat lees je hier!

Wist jij al welke voordelen vitamine C heeft voor je schoonheid?

Bronnen: Voedingscentrum | Women’s Health | Beauty Lab | Gezondheidsnet