In de tijd dat ik begon met het gebruik van make-up was mascara denk ik toch wel het populairste make-up product. Veel meiden droegen een flinke hoeveelheid mascara met spinnenpootjes als resultaat. Make-up trends veranderen en zo verschoof het accent van de wimpers naar de eyeliner, de lipstick en vervolgens naar de wenkbrauwen. Ondanks dat mascara niet meer per se het middelpunt is van onze make-up wil je natuurlijk wel dat ze er prachtig uit zien. Het liefst zonder spinnenpoten en klonten. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Met deze handige mascaratips gaat het je zeker lukken!

Mascaratips wimpers beauty

Let op de houdbaarheid
First of all: Mascara is ongeveer 6 maanden houdbaar. Doordat het een vochtig goedje is, is mascara DE perfecte broedplek voor bacteriën. Precies dat wat je natuurlijk liever niet in de buurt van je ogen hebt. Is je mascara ouder dan is het beter deze te vervangen door een nieuwe. Of de houdbaarheid van jouw mascara invloed heeft op het eindresultaat? Jazeker!

Warm water is je beste vriendin!
Ondanks dat je net pas een nieuwe mascara in gebruik hebt genomen kan het al snel voorkomen dat een mascara wat klonterig en dik wordt. Hoe je dit oplost? Vol een mok met warm water en zet jouw mascara (natuurlijk wel dicht!) gedurende een paar minuten in het warme water. De warmte zorgt ervoor dat de mascara wat dunner wordt waardoor je hem vervolgens makkelijker op je wimpers aanbrengt zonder klonten of spinnenpoten.

Normale mascara ft. waterproof mascara
Zelf gebruik ik het liefst waterproof mascara. Vooral nu met al die pollen in de lucht… Draag ik een normale mascara dan verander ik binnen no-time in een panda. Dat wil niemand natuurlijk!

Toch geeft een waterproof mascara lang niet altijd de gewenste volume aan je wimpers. De oplossing hiervoor is eenvoudig. Breng eerst een normale mascara naar wens aan op je wimpers. Door voorzichtig wat laagjes over elkaar heen aan te brengen creëer je volume in je wimpers. Finish je wimpers met aan laagje waterproof mascara.

Waarom? Het laagje waterproof mascara zorgt ervoor dat de mascara vele malen beter blijft zitten. De normale mascara onder de waterproof mascara zorgt er op zijn beurt weer voor dat je sneller meer volume krijgt. Ook zal je merken dat je mascara vele malen makkelijker te verwijderen is aan het einde van de dag met de normale mascara als basis.

Aanbrengen? Dat doe je zo
Zit je continu met dat stokje waaraan het borsteltje zit tegen je neus aan? Voorkom dit door het borsteltje wat te buigen.

Veeg voor je begint het borsteltje even af aan een tissue. Eventuele klontjes die in het borsteltje zitten, evenals een overtollige hoeveelheid mascara verwijder je op deze manier en belanden niet op je wimpers!

Begin vervolgens bij de basis van je wimpers – dus zo dicht mogelijk langs je ooglid. Beweeg het mascaraborsteltje rustig heen en weer (zigzag) tot je de gehele lengte van je wimpers hebt gehad. Wist je trouwens dat je nog meer volume geeft aan je wimpers door de mascara niet alleen van onderaf, maar ook van bovenaf aan te brengen. Geen klontjes, wel lange en volle wimpers!

Mijn favoriete mascaratips
Hopelijk zitten er een aantal mascaratips tussen die je nog niet kende en ontzettend handig vindt. Zelf vind ik de mascaratips over de normale mascara als basis met als ‘topcoat’ de waterproof mascara en het buigen van het borsteltje erg handig! Twee mascaratips die ik zeker ga gebruiken in het vervolg!

Beauty fails op het gebied van onze wimpers zijn verleden tijd, dus dag dag beauty fail! Ooh hello flawless lashes!

Wat zijn jouw ultieme mascaratips voor flawless wimpers?

Beeld: @Makenziewilder (Instagram)