Elke keer weer wanneer de zon hoog aan de hemel staat wordt er gewaarschuwd voor de extreme sterkte van de zon. De zonkracht is keer op keer namelijk erg hoog waardoor je bijvoorbeeld maar 10 minuten onbeschermd in de zon kunt zijn. Ben je langer onbeschermd in de zon dan verbrand je, en hard ook! Toen ik een mailtje kreeg met de vraag of ik de MastihaCare zonnebrandcrème wilde proberen. 100% natuurlijk… En of ik die wilde proberen!

MastihaCare zonnebrandcrème MastihaCare zonnebrandcrème MastihaCare zonnebrandcrème

Over MastihaCare
MastihaCare gebruikt in al haar producten echte Mastiha. Mastiha – dit spreek je uit als “Masticha” – is 100% natuurlijk. Het is namelijk de hars van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios.

Om de hars uit de boom te krijgen worden er inkepingen in de schors gemaakt. Hierdoor komt de hars vrij in de vorm van heldere ‘tranen’.

Mastiha wordt niet alleen gebruikt in de producten van MastihaCare. De hars wordt ook veel gebruikt in de farmacie, dranken en voedsel.

De werking van Mastiha
De hars heeft een antimicrobiële (tegen ziekteverwekkers), ontstekingsremmende en genezende werking. In de Europese Unie is de naam ‘Mastiha’ zelfs een beschemde oorsprongbenaming. De naam mag alleen worden gebruikt voor de Mastiha die afkomstig is van Chios. Heb je een product met Mastiha als ingrediënt dan weet je dus zeker dat het gaat om deze 100% natuurlijke boomhars.

Mastiha zonnebrandcrème
De MastihaCare zonnebrandcrème is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. De lichtste variant bevat SPF 20, de middelste SPF 30 en de hoogste SPF 50. Zelf probeerde ik de variant met SPF 20 en die met SPF 50. Beide bevatten vitamine E en beschermen tegen UVA- en UVB-straling.

Allereerst de verpakkingen. Wat zien die er leuk uit! Door de afbeelding van de plant en het gebruik van de groentinten stralen beide tubes pure natuurlijkheid uit. De verpakkingen zijn handig in gebruik en voelen stevig aan. Waar ik bij tubes nog weleens bang ben om ze in mijn tas te doen vind ik dat bij deze geen enkel probleem. Een tube bevat 150mL zonnebrandcrème.

In eerste instantie moest ik even wennen aan de geur van beide varianten. De geur is namelijk van beide hetzelfde. De zonnebrandcrème ruikt wat kruidig. Eenmaal aangebracht blijf je deze geur subtiel ruiken. Dit was het punt waar ik van de geur begon te houden. Normaal gesproken heeft zonnebrand zo’n typische geur die iedereen kent. De zonnebrandcrème van MastihaCare daarentegen geeft eens in de zoveel tijd een subtiel, fris vleugje. Lekker!

MastihaCare zonnebrandcrème

De zonnebrandcrème met SPF 50 is volgens mij heel iets dikker dan die met SPF 20. Ondanks dat word ik echt vrolijk van beide varianten. De zonnebrandcrème heeft een geweldige textuur. Hij trekt snel in de huid, voelt niet vet en plakt niet! Waar ik het normaal enorm vervelend vind om zonnebrand op mijn gezicht te smeren vind ik dat met deze van MastihaCare geen enkel probleem. Geweldig!

Na gebruik voelt mijn huid zacht aan. Wanneer je jezelf net hebt ingesmeerd en direct het water in gaat wordt de crème op de plekken waar je het wat dikker hebt gesmeerd iets wit. Niet heel storend. Ook blijft de zonnebrand prima zitten!

De eerste keer dat ik de zonnebrand gebruikte was ik nog geen enkele keer in de zon geweest. SPF 50 was my hero! Voor ik de zon in ging heb ik mijzelf goed ingesmeerd en woaw… Niks geen roodheid, alleen een mooie egaal bruine kleur. Vervolgens heb ik op een iets minder warme dag de variant met SPF 20 geprobeerd. Ook deze zorgde ervoor dat mijn huid niet rood maar wel mooi egaal bruin werd! Top!

Nog een groot pluspunt: De producten van MastihaCare zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn NIET op dieren getest!

Ook de MastihaCare zonnebrandcrème proberen? Je vindt de MastihaCare zonnebrand met SPF 20, SPF 30 en SPF 50 online bij Treez-Cosmetics. (SPF 20 – €14,25 | SPF 30 – €9,95 | SPF 50 – €18,80)

Zou jij de MastihaCare zonnebrandcrème willen proberen? Welke zonnebrandcrème vind jij het fijnste in gebruik en qua bescherming?