Eind vorig jaar probeerde ik voor het eerst Bio-Oil. Natuurlijk reviewde ik de Bio-Oil hier op About Beauty and Fashion, maar voor hen die de review niet hebben gezien nog even kort. Ik vind de olie fijn in gebruik. Wanneer ik de olie consequent gebruik word mijn huid zichtbaar rustiger, minder droog maar absoluut niet vettig. Naast het hydrateren van de huid kun je zoveel meer met de wonderolie. Ware beauty hacks als je het mij vraagt! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Bio-OilBio-Oil

Bio-Oil vs. Haar
Vaak last van statisch haar? Don’t worry! Doe een klein beetje van de olie in je handpalm. Wacht tot dit wat warm is geworden, hang je haar op de kop en breng de Bio-Oil aan in de lengte van je haar. Goodbye statische hairdo!

Ook voor de krullenbollen onder ons is dit een perfecte beauty hack! Een paar druppeltjes Bio-Oil zorgt ervoor dat de haarvezels worden beschermd waardoor jouw krullen er prachtig uit zien.

Droge hoofdhuid? Je snapt het denk ik al… Een paar drupjes olie in masseren doet wonderen!

Ondanks dat bovenstaande hacks draaien om het mooi maken van het haar is deze laatste voor het verwijderen van haar. Breng je namelijk voor het scheren wat van de olie aan op de plekken die je wil gaan scheren voorkom je huidirritatie. De olie beschermt en voedt de huid namelijk en is hypoallergeen.

Bio-Oil vs. Beauty
Met het broeierige weer van vandaag en wat ons volgende week te wachten staat kunnen we wel een goede primer gebruiken. En ja, ondanks dat Bio-Oil olie is, is het perfect als primer. Bio-Oil is namelijk niet heel vettig maar zorgt ervoor dat foundation en/of poeder mooi gelijkmatig op wordt genomen door de huid. Natuurlijke glow included!

Eenmaal klaar met de make-up op je gezicht? Doe wat drupjes van de olie op een wattenschijfje, druk deze zacht op je ogen, wacht 30 seconden en je veegt je make-up er zo af. Geschikt wanneer je waterproof make-up draagt en voor de gevoelige huidjes onder ons! Ook verzorgt de olie direct je wimpers en wenkbrauwhaartjes.

Last van droge lippen? Bio-Oil hydrateert de huid van je lippen zonder deze uit te drogen (dit doen sommige lipbalsems wel). De olie bevat onder andere vitamine A, vitamine E en lavendelolie wat ervoor zorgt dat de huid vocht vast kan houden.

Bio-Oil vs. Nagels
Sterke, goed verzorgde nagelriemen is het halve werk. Ook hier werkt de olie als redder in nood. Een paar druppeltjes maken je nagelriemen sterk en weer beeldschoon!

Bio-Oil vs. Littekens
Deze laatste is er een waar het wondermiddeltje om bekent staat. Niet alleen striae wordt minder zichtbaar bij consequent gebruik van de olie. Ook littekentjes die het gevolg zijn van puistjes of acne en pigmentvlekken/rode vlekjes worden minder.

Wist jij dat Bio-Oil voor zoveel handige beauty hacks kan worden gebruikt?

Bron: Elle