Gisteren moest een vriendin van mij examen afleggen voor haar opleiding voor schoonheidsspecialiste. Een examen waarbij zij onder andere moest aantonen dat zij kan harsen. Ik ging met haar mee als model en ter voorbereiding mocht ik de afgelopen 2/3 weken mijn benen en mijn oksels niet scheren. Om te kunnen harsen moeten de haartjes namelijk natuurlijk wel lang genoeg zijn. Echt handig vond ik het met de warme dagen van de afgelopen tijd niet… Maar gelukkig staat mij nu een haarloze periode te wachten dankzij de Kruidvat warme was!

Kruidvat warme was

Het examen
Bij het examen werden aan het begin de modellen gekeurd. Ja, er werd gecontroleerd of de haartjes daadwerkelijk lang genoeg waren om te kunnen harsen. Lang genoeg? Dan werd je gewisseld van examenkandidaat en kon de behandeling beginnen. Zo niet, dan moest de examenkandidaat die het model dat niet voldoende haargroei had zelf aantonen dat het wel degelijk mogelijk was om die haartjes te harsen. Gelukkig werden alle kandidaten goed gekeurd en kon het examen van start!

Tijdens het examen werd één van de twee plekken waar het haar lang genoeg was geharst. In mijn geval de oksels. Voor het harsen maakten zij gebruik van warme was in combinatie met strips die er overheen werden geplakt en vervolgens met een flinke snelheid weer werden verwijderd.

Pijnlijk? Nee dat viel reuze mee! Het resultaat? Super glad!

En de benen…
Aangezien maar één van de twee plekken werd geharst tijdens het examen ging ik met behaarde benen weer naar huis. Lang geleden had ik eens geprobeerd mijn benen te harsen met kant-en-klare hars strips alleen dit vond ik helemaal niks. Het deed pijn en de haartjes kwamen maar half mee. Gewoon scheren vond ik ook geen optie, want ja… Heb ik eindelijk de haartjes op mijn benen lang genoeg; is het voor niets geweest! Epileren? Nee, veel te pijnlijk!

Uiteindelijk besloot ik toch maar een kijkje te nemen bij de Kruidvat. Daar kwam ik de Kruidvat warme was tegen. Een pot vloeibare was met daarbij een houten spatel en 12 herbruikbare strips. Budget en het zag er ook nog eens veel belovend uit!

Kruidvat warme was Kruidvat warme was Kruidvat warme was

Kruidvat warme was

Voor gebruik van de Kruidvat warme was wordt geadviseerd eerst de bijsluiter goed door te lezen. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk want het is wel zo handig om te weten hoe je de was het beste kunt gebruiken. Ook wordt aangeraden de was eerst om een klein stukje huid te proberen om te testen of je geen allergische reactie of iets dergelijks krijgt. Ook moeten de haartjes een minimale lengte van 4 mm hebben.

Als je klaar bent om te beginnen warm je de was eerst op. Dit kan in een pannetje met water door water te koken en de pot er gedurende 10 minuten in te laten. Wel moet je hierbij opletten dat je voldoende water in de pan hebt aangezien de pot van de was gemaakt is van plastic. Komt de pot tegen de bodem van de pan dan heb je kans dat de pot smelt en dat wil je natuurlijk niet.

Ook kun je de was opwarmen in de magnetron. In de bijsluiter staat op hoeveel Watt je de magnetron moet instellen en hoelang de Kruidvat warme was er dan in moet. Bij 1000 W hoeft de pot er maar 30 seconden in. Roer de was vervolgens met de spatel door en let erop of de blauwe stip op de spatel verdwijnt of niet. Verdwijnt de stip? Dan is de was te warm en kun je brandwonden oplopen. Het is dan dus verstandig even te wachten tot de was wat is afgekoeld voor je hem gaat gebruiken!

Kruidvat warme was

Harsen maar
Wanneer de was opgewarmd is kan het harsen beginnen. Met de spatel smeer je een hoeveelheid was op de huid met de haartjes. Hoe dunner het laagje was hoe beter! Strijk de was ook altijd met de richting van de haargroei mee op de huid. Plak vervolgens een van de strips erop. Ook deze wrijf je er in de richting met de haargroei mee goed op. Als laatste trek je de strip er tegen de richting van de haargroei met enige snelheid af. Let op dat je terwijl je dit doet de huid goed straktrekt.

Kruidvat warme was Kruidvat warme was Kruidvat warme was Kruidvat warme was

Gladde beentjes!
Qua pijn viel het harsen van mijn oksels mij erg mee en ook het harsen van mijn benen was prima te doen. Dit ondanks dat ik mijn benen zelf deed! De warmte van de was verzacht de pijn al iets denk ik. De hars plakt goed en neemt vrijwel alle haartjes mee. Binnen 30 minuten had ik allebei mijn onderbenen geharst en waren ze super glad! Ow ja, de geur van de was is ook genieten! Hij ruikt namelijk echt super lekker zoet.

De Kruidvat warme was wordt geleverd in combinatie met 12 herbruikbare strips. Na gebruik zitten deze natuurlijk helemaal onder met was en haartjes. Zowel de was als de haartjes spoel je eenvoudig met warmwater uit de herbruikbare strips. Vergeet ook niet de spatel en de deksel van de pot even goed af te spoelen en bewaar de pot rechtop om te voorkomen dat de deksel vast plakt! Over gebleven restjes was spoel je eenvoudig van je benen met wat lauw/warm water en je bent ready-to-go.

Aanrader of afrader?
Of ik mijn benen nogmaals zal harsen met de Kruidvat warme was? Jazeker! Voor €4,29 heb je een pot Kruidvat warme was van 250 mL, 12 herbruikbare hars strips en een handige spatel met warmte indicator. Afhankelijk van hoe groot stuk je wil harsen kun je vaker met één pot was doen. Ik schat dat ik drie keer mijn onderbenen zal kunnen harsen met 1 pot.

De was is geschikt voor ontharing van de gevoelige huid en doet precies wat het moet doen. Haartjes langdurig verwijderen en dat op een niet al te pijnlijke manier.

Ow ja, en die vriendin? Die is geslaagd voor haar examen! :D

Hoe onthaar jij jouw benen? Heb jij ervaring met de Kruidvat warme was?