Kleuren worden overal voor gebruikt. Niet alleen op beauty- en modegebied spelen ze een belangrijke rol. Kijk om je heen en let eens goed op hoe kleuren zijn ingezet om jouw aandacht te trekken. Rood en oranje? Die twee worden veel gebruikt voor dingen die de aandacht moeten trekken. Blauw daarentegen straalt vriendelijkheid en rust uit. Onderzoekers hebben uitgezocht wat nou eigenlijk de ‘lelijkste kleur’ ter wereld is. En om eerlijk te zijn… ik vind hem niet lelijk!

Opaque couché lelijkste kleur

De lelijkste kleur
Uit onderzoek blijkt dat Pantone 448 C, beter bekend als opaque couché, wordt gezien als de lelijkste kleur ter wereld.

Opaque couché is een groen, bruinige kleur die naar mijn idee lijkt op het populaire army green van dit moment. Of zie ik dat verkeerd?

Waarvoor deze ‘lelijke kleur’ wordt ingezet? Op sigaretten pakjes om zo mensen te ontmoedigen om te roken.

Kleurenonderzoek
Het onderzoek – eigenlijk de zeven onderzoeken – werd gestart in opdracht van de Australische overheid. Naast deze groene kleur streden ook de kleuren lime, wit, beige, donkergrijs en mosterd om de titel… Hierbij werd gekeken welk van deze kleuren het meeste afschrikt.

Na de afronding van het onderzoek kondigde de Australische overheid ‘olijfgroen’ aan als winnaar. Dit tot argwaan van de Australian Olive Association. Om die reden werd besloten de kleur de naam ‘drab dark brown’ te geven.

Ehmm…
Een lang verhaal kort; groen-bruin/army green/olive green/drab dark brown… hoe je de kleur ook wil noemen. Het schijnt dus een kleur te zijn die afschrikt. Toch hoop ik dat dit alleen wanneer het aankomt op roken het geval is want is dit het geval qua mode, dan mag ik toch maken dat ik naar de stad kom en driekwart van mijn garderobe ga vervangen!

Wat vind jij van de lelijkste kleur ter wereld? En wat is volgens jou de lelijkste kleur?

Bron: House Beautiful