Misschien heb ik wel vijf keer met deze pot in mijn handen gestaan toen ik bij de Kruidvat aan het rondsnuffelen was. De tea tree scrubcrème van de Kruidvat wekte keer op keer weer mijn nieuwsgierigheid. Toen ik de pot voor de zoveelste keer zag staan besloot ik hem mee te nemen. Enne… voor maar €1,99 had ik hem eigenlijk ook de eerste keer al wel mee kunnen nemen.

Tea Tree Scrubcrème Kruidvat Tea Tree Scrubcrème Kruidvat Tea Tree Scrubcrème Kruidvat

Tea tree goed voor je huid?
Tea tree olie heeft onwijs veel voordelen. Het is ontsmettend, krampstillend, pijnstillend, schimmelwerend, stimulerend, zweetuitdrijvend, pusoplossend en het gaat littekenvorming tegen.

Tea tree olie wordt onder andere verwerkt in zalven en lotions voor mensen met reuma, tand- en kiespijn, zenuwpijn en verstuikingen.

De essentiële olie van tea tree is zeer desinfecterend, zelfs wanneer de olie verdund wordt. Het kan puur worden gebruikt in verdampingslampjes om zo de lucht te ontsmetten of te zuiveren. Pure olie kan aangebracht worden bij nagelontstekingen, als plantaardige of dierlijke parasieten hebben gestoken.

Door 6 druppels pure tea tree olie te mengen met 1 liter water kun je deze gebruiken als gezichtsreiniger door het met een watje over je gezicht te deppen of om te gebruiken als facewash.

Kruidvat Tea Tree Scrubcrème

De tea tree scrubcrème van de Kruidvat belooft je huid te zuiveren. De crème bevat natuurlijk tea tree en is gecombineerd met fijne scrubdeeltjes.

Aangeraden wordt de tea tree scrubcrème 1 tot 2 keer per weer aan te brengen op een vochtig gezicht. Door wat lauwwater toe te voegen aan de scrubcrème wordt het nog eenvoudiger de crème te verspreiden over je gezicht. Al moet ik zeggen dat dit ook prima lukt wanneer je de huid voor het aanbrengen van de crème even afspoelt. Vervolgens masseer de crème over het gezicht en spoel je het af met lauwwater. De tea tree scrubcrème mag niet worden aangebracht op de huid rondom je ogen en lippen. De tea tree scrubcrème van de Kruidvat is dermatologisch goedgekeurd.

Ik vind de scrub erg fijn in gebruik. Het goedje is eenvoudig uit de pot te halen en verdeelt fijn over het gezicht. Doordat de scrubdeeltjes niet te klein maar ook niet te groot zijn, scrub het de huid precies ‘hard’ genoeg.

Qua geur is de scrubcrème erg subtiel. Wanneer je weleens pure tea tree olie of andere tea tree verzorgingsproducten hebt gebruikt zal je geur zeker weten herkennen. Ondanks dat overheerst de geur van de tea tree niet maar ruikt de crème fris.

Na gebruik voelt mijn gezicht direct heerlijk zacht. Sommige producten met tea tree drogen de huid uit. Gelukkig is dit totaal niet het geval bij deze budget scrub. Door de crème textuur blijft mijn huid fijn gehydrateerd en door de combinatie van de tea tree met de scub deeltjes voelt mijn huid hartstikke schoon aan na afloop.

Aanrader of niet?
Of ik deze budget tea tree gezichtsscrub zou aanraden? Jazeker! Voor hen die graag eens tea tree willen proberen en willen zien wat voor een effect het heeft op de huid is dit een topproduct. Budget en erg prettig voor de huid!

Eén pot bevat 100mL. Hiervoor betaal je €1,99.

Zou jij de tea tree scrubcrème van de Kruidvat proberen?

Bron: Stichting Aroma Therapie