Een goede basis is het halve werk. Dat geldt over het algemeen voor alles wel. Ook wanneer het aankomt op make-up is een goede basis een must. Zelf maak ik dagelijks gebruik van een oogschaduw basis om ervoor te zorgen dat zowel mijn eyeliner als mijn oogschaduw netjes blijft waar hij hoort. Wanneer het aankomt op lip make-up wordt eent goed lip potlood vaak aangeraden. Maar wist je dat er ook speciale lip base (primer) producten bestaan? De afgelopen tijd probeerde ik er een van het merk P2. Of het werkt? Dat lees je hieronder!

P2 Lip Base P2 Lip Base

Het doseren van de P2 lip base
Zoals je op de foto kunt zien zit de P2 lip base in een smal tubetje met daaraan een puntje waarmee je perfect een kleine hoeveelheid uit de tube kunt krijgen. Je hoeft niet hard te knijpen en door de kleine opening krijg je niet snel teveel lip base uit de tube. Echt veel van de basis heb je ook niet nodig. Met één drupje bedek je namelijk al snel je hele lippen!

P2 Lip Base

Het aanbrengen van de P2 lip base
Eenmaal de lip base uit de tube en op je vingers voelt de lip base bijna als een soort foundation. Om eerlijk te zijn schrok ik ook best toen ik voor het eerst wat van de lipstick basis uit de tube kneep… Hij is vrij donker en breng je hem aan op je lippen dan is het echt geen gezicht! Het lijkt namelijk net alsof je met een concealer over je lippen bent gegaan. Heftig kleurtje!

Smeer je de basis uit dan voel je dat de P2 lip base direct stroef wordt. Logisch aangezien je een goede ondergrond wil maken voor je lip make-up maar hierdoor moet je de lip base wel vrij snel over je hele lippen verspreiden.. Doe je dit niet dan begint deze lip primer wat te vlekken. Al breng je natuurlijk nog een lipstick aan over de lip base, ik had graag gezien dat de base wat eenvoudiger uit te werken is over je lippen en dit niet zo razend snel hoeft.

Een groot pluspunt vind ik dat ondanks de snelheid waarmee de basis droogt hij niet zichtbaar tussen de velletjes trekt. Hij maakt je lippen eerder mooi egaal waardoor later ook de lipstick er mooier op komt te zitten. Ook voelt de lip base licht waardoor je niet het idee hebt dat er een plakkaat aan make-up op je lippen zit.

Blijft lipstick beter zitten?
Ja! Met de P2 lip base onder mijn lipstick blijven mijn lipsticks die normaal gesproken vrij snel vervagen beter zitten. Wel moet ik alsnog door de dag heen bijwerken, al verschilt dit wel erg per lipstick die ik eroverheen aanbreng. 

Ik blijf de kleur van deze lipstick basis een minpuntje vinden. Hij is vrij bruin waardoor hij lang niet onder elke kleur lipstick kan die ik heb. Het zou naar mijn idee handiger zijn wanneer de lip base transparant is.

Aan- of afrader?
Al met al zou ik een lip base wel aanraden. Ik kocht deze P2 lip base in de sale omdat hij uit het assortiment zou gaan bij de DM Markt in Duitsland. Via hun website is deze dan ook helaas niet meer te koop. Wel verwacht ik dat er een vervanger voor in de plek zal komen en wanneer die er is wil ik die zeker ook proberen en reviewen!

Een ander product wat ik heb geprobeerd om mijn lipstick langer mooi te laten zitten is de lip cote die je vindt bij de Primark. Deze breng je met een kwastje over je lippen heen aan. Ik moet zeggen dat de geur verschrikkelijk is, maar woaw… Wat doet dat spul zijn werk goed! En de lip cote is net als deze base van P2 heerlijk budget!

Hoe zorg jij voor een longlasting effect voor jouw lipstick? Welke lip base is jouw favoriet?