Je haren föhnen kan niet alleen ontzettend handig zijn, je kunt er ook je hair-do mee stijlen op de manier die jij wil. In video’s lijkt het stijlen van je haar met een föhn altijd zo ontzettend eenvoudig… Maar probeer je het uiteindelijk zelf dan is het resultaat vaak niet zoals verwacht. Is dit een situatie waar jij jezelf maar al te goed in herkent? Dan is de blogpost van vandaag er een speciaal voor jou! Met de tips van vandaag zal het föhnen en stijlen van je haar je namelijk al snel een stuk makkelijker af gaan.

Haren Föhnen

De beweging en warmte van de föhn
Voor het gebruik van een föhn gelden een aantal gouden tips. Allereerst is het belangrijk dat je de föhn continu blijft bewegen over het haar. Houdt hem dus niet te lang op één plek. Doe je dit wel dan kan het zo zijn dat je haren te warm worden met als gevolg dat de haren afbreken.

Dit brengt mij direct bij de volgende tip. Zorg ervoor dat je de föhn niet te warm zet. Een lagere temperatuur droogt je haar net zo goed alleen zorgt er in tegenstelling tot een te warme föhn voor dat je haar niet uitdroogt. Voor dames met krullen is haren föhnen op een lage temperatuur sowieso een must… Föhn je krullend haar op een te hoge temperatuur dan eindig je met een ontzettend pluizig en ontploft kapsel. We don’t want that right?!

Je haren beschermen
Wil je jouw haren droog föhnen? Breng dan een haarproduct (bijvoorbeeld een spray of mouse) aan die je haar beschermt tegen de warmte van de föhn.

Je haren stylen met een föhn? Zorg er dan voor dat je haar al goed droog is voor je begint met stylen. Wanneer je haar goed droog is breekt je haar minder snel af en zit het eerder in het gewenste model. Breng stylings- en verzorgingsproducten aan op het haar die passen bij jouw haarsoort.

Wist je trouwens dat stylings- en verzorgingsproducten beter worden opgenomen door droog haar dan door nat haar?

De borstel is jouw grootste vriend
Ben je rechtshandig dan kun je de borstel het beste vasthouden met je rechterhand. Linkshandig? Dan houd je de borstel natuurlijk in de linkerhand. Waarom? Jouw ‘schrijfhand’ is jouw dominante hand. Over deze hand heb je veel meer controle waardoor je jouw haren dan ook veel beter kunt stylen met deze hand dan met de andere.

Last but not least… Het soort borstel dat je gebruikt. Op zich logisch maar iets dat vaak wordt vergeten. Kies tijdens het haren föhnen voor bijvoorbeeld een houten borstel. Vermijd in ieder geval het gebruik van een metalen borstel. Een metalen borstel warmt snel op door de warmte van de föhn waardoor je jouw haren beschadigt en ze kunnen afbreken.

Wat is jouw ultieme haarstijl tip (voor haren föhnen, maar ook voor andere manieren van het stijlen van jouw hairdo)?

Lees ook: Eén favoriete hairdo? Dit vertelt jouw hairdo over jou!

Bron: Style Today