Vorig jaar deze tijd was de beautywereld in de ban van de marble nails. Nagels gelakt alsof ze van marmer zijn gemaakt. En ja, het is prachtig… Deze lente komt er een vervolg op. Ondanks dat de trend er toch echt anders uit ziet is ook deze nagellak trend geïnspireerd op een steen; Rozenkwarts nails it is!

Rozenkwarts nails
Wat is Rozenkwarts?

Rozenkwarts – ook wel Rose Quartz – is een roze, doorschijnende steen met een glasachtige tot vettige glans. De steen staat voor het hart en de liefde. Het schijnt dat de Rozenkwarts een zachte werking heeft waarmee het kalmeert bij verdriet en trauma’s. Daarnaast bevordert het de empathie, openheid en behulpzaamheid. Ook schijnt de steen een positieve werking te hebben op verschillende gezondheidskwalen. De steensoort hoort bij het sterrenbeeld stier en weegschaal.

Rose quarts vs. nails

De steen vormt de inspiratiebron van deze nieuwe nageltrend. De nagels krijgen een mooie lichtroze kleur en krijgt de steen look doordat de natuurlijke lijnen, ook wel groeven van de steen op de nagels worden gemaakt met nagellak.

Het resultaat dat dit geeft is echt prachtig. Als je het mij vraagt is het DE nagellook die deze zomer mag gaan domineren. Want wauw! De Rozenkwarts nails zien er onwijs fris, zomers en lief uit. En ondanks dat roze een hele schattige kleur is krijgen de nagels door de gemaakte lijnen een stoere en sexy look.

Benieuwd hoe je de Rozenkwarts nails zelf maakt? Vergeet dan niet verder te lezen onder de afbeeldingen!

Zelf Rozenkwarts nails maken?
Lucky us! De Rozenkwarts nails zijn alles behalve moeilijk zelf te maken.

Breng als basis een licht roze kleur aan op je nagels en wacht tot de nagellak droog is. Is één laag niet voldoende breng dan nog een roze laagje aan en laat deze opdrogen.

Neem vervolgens een lichtere tint roze – witte nagellak kan ook worden gebruikt – en maak met een dun kwastje dunne, wiebelige lijntjes op je nagels. De lijntjes hoeven niet perfect te zijn. De imperfecties maken de nagellak look juist uniek!

Breng als laatste een transparante top coat aan over de hele nagel. Kies voor een hoogglans top coat voor een extra shiny effect!

Zijn de Rozenkwarts nails iets voor jou? Deel jouw resultaat onder de #AboutBeautyFashion en kom op de social media van About Beauty and Fashion!