Een paar jaar geleden was er een ware hype rondom slakkenslijm. Een crème die zoals de naam al aangeeft is gemaakt op basis van slakkenslijm. Het goedje beloofd van alles goeds. Het werkt tegen rimpels, littekens, acnè en meer. Genoeg redenen voor mij om het uit te willen proberen maar helaas is één potje slakkenslijm over het algemeen best prijzig. Toen ik deze budget variant slakkenslijm, of nou ja… bij de Action slakkengel, tegenkwam besloot ik hem mee te nemen en uit te proberen.

Slakkengel ActionSlakkengel Action Slakkengel Action

Wat is slakkenslijm?
Slakkenslijm wordt geleverd door slakken en hoofdzakelijk geproduceerd in Chili. De slakken worden op een kunststof plaat gezet. Doordat de slakken over die plaat heen kruipen laten ze het slijm achter op de plaat en kan de slakkenboer het slijm van de plaat halen.

Wat doet slakkenslijm?
Bij de slak zelf dient het slakkenslijm ervoor om het huisje van de slag te repareren wanneer deze een kleine beschadiging heeft opgelopen. Voor mensen belooft het goedje huidcellen te vernieuwen en te verjongen. Ook zullen littekens zichtbaar vervagen en acnè verminderen.

Is de werking van slakkenslijm bewezen?
Helaas is niet wetenschappelijk bewezen of slakkenslijm werkt of niet. Wel bevat slakkenslijm het bestandsdeel allantoïne. Van allantoïne is bekend dat het een herstellende werking op de huid heeft. Ook bevat slakkenslijm collageen en fruitzuur. Beide stoffen helpen de huid soepeler te maken en worden dan ook al lang gebruikt in ander crèmes.

Slakkengel Action

Het slakkengel van de Action
Voor één potje slakkengel van de Action betaal je slechts €1,99! Eén potje bevat 250mL wat behoorlijk wat is voor zo’n klein prijsje.

Toch moet ik erbij zeggen. Deze slakkengel van de Action bevat lang niet alleen slakkenslijm. Het goedje bevat namelijk de volgende ingrediënten:

Aqua, Helix Aspersa Muller Snail Extract, Methyl Sylfonyl Methane, Bisabolol Carbomer, PEG-35000, Allantoin, Propylene Glycol, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Pottassium Sorabate, Sodium Benzoate, Ammonium Acryloydimetyltaurate/VP, Copolymer, Aloe Barbadensis Phenoxy Ethanol, Methylparaben, Ethylparaben Butylparaben, Propylparaben en Fragrance…

Een flinke waslijst aan ingrediënten en zoals je kunt zien lang niet alleen slakkenslijm! Ook is het slakkengel van de Action alles behalve natuurlijk en bevat het helaas parabenen (conserveringsmiddelen om het slakkenslijm goed te houden).

Werkt het?
Ik moet zeggen dat ik ondanks dat ik enorm schrok bij het zien van de ingrediëntenlijst  verrast ben door het effect van deze slakkengel.

De gel voelt heel nattig aan bij het aanbrengen op de huid maar trekt vervolgens echt ontzettend snel in. Wel wordt gewaarschuwd niet direct na het aanbrengen van de gel in de zon te gaan. Wat er gebeurt wanneer je het wel doet weet ik niet maar dat wilde ik toch liever niet uitproberen.

Na gebruik voelt mijn huid soepel en fris aan. Ook ruikt de slakkengel heerlijk fris. Alles behalve overheersend maar net alsof je net je gezicht hebt gewassen. Heerlijk!

Puistjes verdwijnen inderdaad stukken sneller wanneer ik de slakkengel gebruik. Waar een puistje er normaal wel een week -als het niet langer is – over doet om weer weg te gaan zijn puistjes nu na één nacht al minder rood en minder gezwollen. Fijn want op die manier vallen ze tenminste weer een beetje redelijk weg te werken met make-up wanneer nodig!

Al met al ben ik tevreden over de geur, de manier van aanbrengen, het gevoel bij het aanbrengen en de werking op de huid. Jammer vind ik de ontzettend lange ingrediëntenlijst. Het is gewoon niet nodig lijkt mij!

Ondanks dat raad ik je toch echt aan deze slakkengel te proberen wanneer je nieuwsgierig bent naar de werking. Vooral voor de prijs van het potje hoef je deze niet te laten staan.

Wat is jouw ervaring met slakkenslijm?

Meer lezen: Benieuwd welk fruit jouw helpt aan een stralende huid?

Bron: Mens en Gezondheid