Rode lipstick is en blijft mijn favoriet. Er zijn zoveel verschillende tinten rood dat er voor iedereen wel een passende tint te vinden is. Toen ik de Viva Glam I kocht was ik op zoek naar een passend rode lipstick en koos ik voor deze mooie intens bruin blauwrode lipstick zoals M.A.C. Cosmetics deze kleur zelf omschrijft. Scroll naar beneden voor de swatches!

Viva Glam I M.A.C. CosmeticsViva Glam I M.A.C. CosmeticsViva Glam I M.A.C. CosmeticsViva Glam I M.A.C. CosmeticsViva Glam I M.A.C. CosmeticsViva Glam I M.A.C. Cosmetics

In 1994 lanceerde M·A·C VIVA GLAM, een uitgesproken intens rood met een universele aantrekkingskracht en glamour. In 1997 werd een tweede lipstick ontwikkeld, VIVA GLAM II, een mauve met lichtroze tint. VIVA GLAM III, een sexy bruinachtige pruimkleurige lipstick, werd in 2000 gelanceerd. VIVA GLAM IV, een warmroze met gouden gloed, werd in 2002 gelanceerd. In maart 2004 komt Viva Glam V op de markt, een helder, zacht, zuiver en neutraal roze met een prachtige glanzende finish! VIVA GLAM VI is de nieuwkomer in de VIVA GLAM-familie. Het is een warme terracotta pruimkleur met een parelmoeren finish. Je kunt deze lipstick alleen aanbrengen of afwerken met een bijpassend laagje VIVA GLAM VI Lipglass. Traditiegetrouw gaat elke cent die Viva Glam oplevert, naar het M·A·C AIDS Fonds ter ondersteuning van de strijd tegen HIV/AIDS.

Bij het lezen van bovenstaande tekst die staat op de website van M.A.C. Cosmetics zelf moest ik wel een beetje lachen. Bij toeval heb ik namelijk voor de lipstick gekozen die is gelanceerd in mijn geboortejaar; 1994! Hoe toevallig is dat!

Terug naar de lipstick zelf. De Viva Glam I heeft net als de andere lipsticks van M.A.C. een zwarte huls. In tegenstelling tot de andere lipsticks heeft de huls van de Viva Glam I geen zilveren detail maar rood. Mooi bijpassend bij de kleur van de lipstick zelf.

Viva Glam I is een intens dekkende matte lipstick. Voor de swatch op mijn hand heb ik de lipstick slechts één keer zonder hard te drukken over mijn hand gehaald. Goed hè!? Ook op je lippen is de Viva Glam I erg fijn aan te brengen. Hij gaat gemakkelijk over je lippen, geeft een perfecte hoeveelheid lipstick af en blijft ontzettend, maar dan ook echt ontzettend goed zitten!

Keer op keer sta ik weer versteld van hoe lang en goed de matte lipsticks van M.A.C. blijven zitten. Een aanrader? Ja zeker! Eerder probeerde ik de kleuren Faux en Russian Red. Allebei net zulke aanraders als deze!

Voor een lipstick van M.A.C. Cosmetics betaal je €19,95 per stuk. De Viva Glam I shop je hier! Benieuwd waar je een M.A.C. store bij jou in de buurt kunt vinden? Kijk dan even hier!

Wat is jouw favoriete kleur M.A.C. lipstick?