Net voor Halloween deed ik een bestelling bij Lush. Ik wilde namelijk ontzettend graag verschillende producten uitproberen uit zowel de Halloween- als de Kerstcollectie. Want zoals wij allemaal gewend zijn van Lush zag het er allemaal weer prachtig uit. Inmiddels ligt de Valentijn collectie alweer in de winkel en is Halloween en Kerstmis alweer lang en breed voorbij. Toch wil ik nog een van de producten die ik toen ontving met jullie delen. Niet iets wat ik bestelde, maar een vers masker dat ik als ‘tester’ ontving om uit te proberen: Don’t look at me.

Don't look at me - Lush Don't look at me - LushDon't look at me - Lush

‘Don’t look at me’ is een fel blauw gekleurd masker met een fijne scrub erin. Het masker bevat geen conserveermiddelen en moet dus, net als de andere verse makers van Lush, in de koelkast bewaard worden. Het masker is dan ook ongeveer maar één maand houdbaar. Een goede reden om minimaal één, maar eigenlijk zelfs twee keer per even helemaal te genieten in een warm bad met dit verfrissende masker.

Het masker bevat een mix aan verschillende ingrediënten. Om te beginnen bevat het masker gemalen witte rijst met voedende marumaruboter. De meest herkenbare geur die je direct tegemoet komt wanneer je het potje opent is het verse citroensap. Dit sap zorgt voor de juiste teint van de huid. Daarnaast bevat het masker Tunesische neroli die de huid laat stralen en biologische zijde-tofu die de huid heerlijk zacht maakt. De rijstsiroop en grapefruitolie verzorgen de huid optimaal.

Het gebruik van het masker is eenvoudig. Breng een royale laag van het fel blauw gekleurde masker aan op je gezicht. Laat het vervolgens 10 tot 15 minuten intrekken en spoel het af met lauwwarm water. Bij het afspoelen vind ik het persoonlijk prettig een roterende beweging te maken. Door zachtjes rondjes te draaien met mijn over mijn huid tijdens het afspoelen scrubben de fijne deeltjes in het masker mijn huid en voelt deze na gebruik extra zacht.

Citrus fan? Dan is dit maker een absolute aanrader voor jou! Ook wanneer je een gevoelige huid hebt die snel vettig wordt is dit masker een aanrader. Mijn huid voelt na gebruik namelijk heerlijk fris en verzorgd aan. Waar mijn huid vaak na het douchen of het nemen van een bad droog en trekkerig aanvoelt is dit na het gebruik van dit masker totaal niet het geval. De verschillende soorten olie in het masker verzorgen mijn huid en zorgen ervoor dat mijn huid gehydrateerd wordt en ook blijft voelen.

Don’t look at me‘ is verkrijgbaar in een potje van 75 gram. Dit potje kost €11,50. Wist je dat de zwarte potten en doppen van de verpakkingen van Lush worden gerecycled? Spaar er 5 op, maak deze schoon en breng ze terug naar de winkel. Je ontvangt er een vers gezichtsmasker naar keuze voor in de plaats!

Wat is jouw favoriete verse gezichtsmasker van Lush?