Eind oktober ontving ik een persbericht over de nieuwe producten van Elmex. Producten speciaal tegen gevoelige tanden. Iets waar ik (helaas) behoorlijk last van heb. Vooral bij het eten van iets kouds als een ijsje of het drinken van een goed gekoeld drankje. Lastig, vooral omdat het behoorlijk lang duurt voordat het vervelende gevoel weer weg is. Al met al leek het mij een ware uitdaging om deze nieuwe lijn producten van Elmex te proberen. Als het mij af helpt van mijn gevoelige tanden… Dan moet het een top lijn zijn!

Elmex Sensitive Professional Elmex Sensitive Professional Elmex Sensitive Professional Elmex Sensitive Professional Elmex Sensitive Professional Elmex Sensitive Professional

De nieuwe producten die ik heb geprobeerd de afgelopen tijd zijn de Sensitive Professional Repair & Prevent tandpasta en de Sentitive Professional tandenborstel met pen.

Het gebruik is eenvoudig. Eerst poest je je tanden met de tandpasta. Gebruik hiervoor een zachte tandenborsten, bijvoorbeeld de tandenborstel uit de Sensitive Professional tandenborstel met pen. Na het poetsen is het de beurt aan de pen. Draai twee keer aan het einde en de gel komt door het gaatje naar buiten. Breng de gel aan op de gevoelige tanden en masseer het in.

Ik heb zowel de tandpasta, de tandenborstel als de gel gedurende twee maanden geprobeerd. Na ongeveer een week à twee weken merkte ik verschil. Met het drinken van koud drinken kreeg ik geen last meer van mijn tanden maar bij het eten van ijs nog wel. Gelukkig verdween dit ook snel!

Inmiddels heb ik geen last meer van gevoelige tanden. Erg fijn! De tandpasta in combinatie met de gel helpen dus zeker tegen gevoelige tanden. Kortom een echte aanrader! Het gebruik kost weinig tijd en moeite en ook qua prijs is het prima te doen. Nog een pluspunt: de tandpasta heeft een frisse mint smaak die niet te sterk is. Ook super handig is dat je de pen met de gel eenvoudig opbergt door deze in de onderkant van de tandenborstel te klikken. Slim!

Voor de tandpasta betaal je €5,39 en voor de tandenborstel en de gel betaal je €14,99. Meer informatie over de nieuwe producten van Elmex vind je hier!

Welk gebitsverzorgingsproduct raad jij aan?