Wist je dat bij 57% van de mensen de huid er in de zomer beter uit ziet dan in andere seizoenen? De belangrijkste oorzaak voor een slechte huid is stress, gevolgd door te weinig slaap en kou. Zelf merk ik dit ook. In de zomer is mijn huid egaler dan in de winter. Ik heb dan simpelweg minder last van onzuiverheden! Ook wanneer ik het druk heb, bijvoorbeeld op werk, zie ik dit al snel terug aan mijn huid. Onzuiverheden komen tevoorschijn en pas wanneer ik weer meer ontspannen ben trekt mijn huid bij.

Bio Oil Bio Oil Bio Oil Bio Oil Bio Oil Bio Oil

Naast het afhalen van je make-up voor het slapen gaan en het reinigen van de huid kan je huid vaak wel wat extra’s gebruiken. Een crème of olie bijvoorbeeld. Helaas reageert mijn huid erg heftig op veel van dit soort producten. Toch ben ik ervan overtuigd dat er een product moet zijn die zowel bij mij als bij mijn huid in de smaak valt.

De producten van Bio-Oil stonden dan ook al een langere tijd op mijn lijstje met producten die ik nog weleens zou willen proberen. De afgelopen twee maanden ben ik consequent met Bio-Oil in de weer geweest, en ja, het resultaat mag er wezen!

Bio-Oil helpt bij de dagelijkse verzorging van de huid, zowel die van het gezicht als van de rest van het lichaam. Ook helpt de olie tegen littekens, pigmentvlekken en huidstriemen. Interessant! Waar Bio-Oil dit aan te danken heeft? Aan de PurCellin Oil™ die ervoor zorgt dat de olie eenvoudig uitsmeert en niet te vet is. Verder bevat Bio-Oil vitamines A & E en natuurlijke plantenextracten uit onder andere rozemarijn, lavendel en kamille.

Nou klinkt dit allemaal erg veel belovend, maar wat is mijn ervaring met de olie? Na twee maanden Bio-Oil in mijn verzorgingsroutine merk ik dat mijn huid rustiger is. Zelfs in de perioden waar ik normaal gesproken een minder zuivere huid zou hebben blijft mijn huid er goed uit zien. Natuurlijk verschijnt er hier en daar alsnog weleens een puistje, maar mijn huid voelt minder droog aan waarop mijn huid minder vettigheid hoeft aan te maken. Mijn huid voelt normaalgesproken ’s ochtends droog aan, maar in de loop van de dag maakt het zoveel vettigheid aan dat mijn gezicht begint te glanzen van de olie. Wanneer ik Bio-Oil gebruik na het afhalen van mijn make-up en het schoonmaken van mijn huid is dit vele malen minder. Ook voelt mijn huid heerlijk zacht aan.

Bio-Oil is verkrijgbaar in een flacon van 60ml, 125ml en 200ml. Met een flesje van 60ml doe je al behoorlijk lang. Ik heb de afgelopen twee maanden de olie dagelijks gebruikt. Doordat je maar een klein beetje van de olie nodig hebt is Bio-Oil zuinig in gebruik. Voor een flesje van 60ml betaal je ongeveer €10,-. En ow ja, de olie ruikt ook echt heerlijk bloemig!

Gebruik jij liever een crème of een olie als gezichtsverzorging?