Er zijn ‘tig verschillende kleuren rode lipstick, maar welke lipstick past nou eigenlijk bij jou? Fel rood, oranje rood, paars rood of diep rood. Afhankelijk van de tint van je huid en de kleur van je haar bepaal je eenvoudig welke tint lipstick het beste bij je past.

Instagram Inspiration #71

1. Speciaal voor de lichte huidjes
Heb je een lichte huid? Kies dan voor een rode lipstick met een koele tint, ook wel een lipstick met een blauwe ondertoon. Rode lipstick met een koele ondertoon zorgt ervoor dat je lichte huid mooi uitkomt en roodheid van de huid minder laat opvallen.

2. Een medium huid?
Eerder een iets getinte huidskleur? Kies voor een warme, donkere, dieprode bessen kleur. Let wel op… Oranje of te donkere kleuren maken je huid bleker!

3. Voor de donkere huidjes
Dames met een donkere huid rocken alle kleuren rood. Dieprood, felrood, bessenkleur. De enige kleur lipstick die niet altijd even goed uitpakt is de kleur rood met een oranje ondertoon.

4. Warme of koele ondertoon?
Heb je een warme ondertoon? Dan staan rode lipsticks met een beetje oranje en roze tint jou erg mooi. Een koele ondertoon? Kies voor koelere tinten als kersenrood, donkerrood en rood met een subtiel roze ondertoon.

Bron: The Make-up Spot