Fruit is goed voor je. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor je huid! Kan je huid op dit moment wel een oppepper gebruiken? Lees dan snel verder, want deze fruitsoorten bevatten veel vitaminen en antioxidanten die huidveroudering vertragen en de huid een mooie glans geven.

8x Fruit voor een stralende huid

Aardbeien
Aardbeien zijn niet alleen heerlijk, ze gaan ook huidveroudering tegen. Hoe? Aardbeien helpen de huid herstellen wanneer deze is beschadigd door UV-straling.

Bananen
Bananen bevatten een grote hoeveelheid kalium. Dit is een mineraal dat ervoor zorgt dat het vocht in de huid in balans blijft. Een droge huid kan dan ook wijzen op kaliumtekort.

Granaatappel
Net als aardbeien gaan de pitjes van een granaatappel huidveroudering tegen. Daarbij stimuleren ze de groei van nieuwe huidcellen.

Kiwi
Een kiwi is een bron aan vitamine C. Wist je dat de schil van een kiwi meer vitamines bevat dan de hele binnenkant? En ja, de schil is eetbaar! (De schil van een gele kiwi schijnt lekkerder te zijn om te eten dan die van een groene kiwi.)

Appel
Appels versterken het collageen in je lichaam met als gevolg dat je huid soepeler wordt.

Ananas
De ananas is het enige fruit dat een spijsverteringsenzym genaamd bromelaïne bevat. Daarnaast is het een middel tegen een gezwollen huid en ontstekingen.

Watermeloen
Je huid hydrateren? Watermeloen is je beste vriend! Een watermeloen bestaat voor 90% uit water. Doordat je watermeloen eet wordt je huid van binnenuit gehydrateerd. Lekker en goed voor je gezondheid en huid. Win win!

Blauwe bessen
Blauwe bessen zitten vol antioxidanten, vezels en vitamine A en C. Dit alles is iets waar je huid dol op is!

Bron: NSMBL