Hoe erg ik ook mijn best doe… Door de dag heen begint mijn make-up te glijden, vooral mijn eyeliner! Bijwerken? Dat kan, maar hiervoor ben ik niet altijd in de gelegenheid. Op de Instagram van Kim Kardashian spotte ik een andere manier, namelijk Sandbagging!

Sandbagging

Hoe werkt het?
Sandbagging is een techniek ontwikkeld door Mario Dedivanovic, de make-up artist van Kim Kardashian. Sandbagging is afgeleid van het woord zandzakken. Met sandbagging creëer je een laagje over je vloeibare make-up producten als je foundation en je concealer en verwijder je overtollige olie zo van de huid.

Eerst breng je een basis aan, bijvoorbeeld een concealer, highlighter en foundation. Vervolgens breng je daar overheen een flinke laag translucent powder (kleurloze poeder) aan rondom je ogen en mond. Niet met een kwast, maar met een make-up sponsje. Laat dit even zitten en breng ondertussen bijvoorbeeld de rest van je make-up aan. Veeg vervolgens de overtollige poeder weg.

Doordat de poeder de olie van je huid opslurpt blijft je make-up vele malen beter zitten en gaat deze niet aan het glijden! Zeker een poging waard toch!?

Wat is jouw tip voor een lang houdende make-up look?

Beeld: Instagram, Kim Kardashian