Even geleden schreef ik een review over de ontzuringsthee van Alka®. Een speciale kruidenthee die het afvoeren van zuren in je lichaam ondersteunt. Naast thee zijn er nog veel meer producten die het lichaam kunnen helpen met het afvoeren van opgeslagen zuren, bijvoorbeeld de Alka® Tabs Magnesium. Magnesium is goed voor je spieren, en aangezien spieren veel zuren vasthouden leek het mij interessant om deze ook eens te proberen!

Alka® Tabs Magnesium Alka® Tabs Magnesium Alka® Tabs Magnesium

Als gevolg van verzuring ‘’rooft’’ het lichaam calcium uit de botten en magnesium uit de weefsels om de zuren mee te binden. De dichtheid van de botten en de hoeveelheid magnesium in de weefsels neemt daardoor verder af. Met Alka Tabs Calcium en Alka Tabs Magnesium wordt gezorgd voor de dagelijkse ontzuring van het lichaam en tegelijk wordt zuiver geïoniseerd calcium en magnesium aan het lijf toegevoegd. Het ingenieuze aan de Alka® Tabs tabletten is dat deze niet door het maagzuur worden geneutraliseerd, maar gedoseerd in de darmen oplossen. De carbonaten worden via de darmwand opgenomen en in reactie met aanwezig koolzuur omgezet in bicarbonaten, waarna het ontzuren kan beginnen.

De reden dat ik deze Alka® Tabs Magnesium wilde proberen is omdat de spieren in mijn rug erg snel verkrampen. Niet prettig, en alle beetjes die kunnen helpen om het te verminderen zijn dan ook welkom. Het nemen van tabletten met magnesium en zonder chemische middelen klonk dan ook erg aantrekkelijk. Want wat nou als ze daadwerkelijk helpen!?

Ik heb inmiddels het hele doosje Alka® Tabs Magnesium op. Uitgebreid getest omdat ik het lastig vind om te bepalen of een tablet nou wel of niet werkt. Je neemt iets in en die stofjes moeten vervolgens vanuit het lichaam zijn werk doen, je ziet het dan dus ook niet aan de buitenkant. 

Wat ik merkte? In het begin niet heel veel. Ik nam de magnesium tabletten en natuurlijk hadden die even de tijd nodig om hun werk te doen. Na ongeveer anderhalve week merkte ik dat bijvoorbeeld tijdens het dansen mijn spieren wat sneller soepeler aan begonnen te voelen. Prettig! Doordat de spieren in mijn rug continu verkrampt zijn is het erg moeilijk deze ontspannen te krijgen, dus ondersteuning om dit voor elkaar te krijgen is al heel wat! En ja, dat doen de tabletten zeker!

Ik denk dat het erg afhankelijk is per persoon of je daadwerkelijk iets merkt van de werking van de tabletten. Doordat mijn rug al zo vast zit is ieder beetje verbetering direct te merken. Ik heb niets anders dan anders gedaan buiten het slikken van de magnesium tabletten om. Naar mijn idee werken ze als ondersteuning of om een begin te maken. Fijn! Ontzuren? Ja, dat doen ze dus! In combinatie met de thee zijn de Alka® Tabs Magnesium helemaal fijn. Mijn huid gaat er dan namelijk ook zichtbaar beter uit zien. Minder rood en minder plekjes!

Één doosje kost €24,95 en bevat 90 tabletten. Je vindt alle producten van Alka® in hun webshop. Ook de Alka® Tabs magnesium proberen? Die vind je hier!

Op welke manier kom jij helemaal tot ontspanning?