Sea Vegetable is een zeep van Lush die gemaakt is met onder andere zeewier. Bovenop het blok zeep zit een laagje grof zeezout en de zeep zelf ruikt naar een combinatie van limoen, lavendel en zeewier… Dat klinkt spannend! Normaal ben ik niet zo fan van blokken zeep. Zou ik hier dan toch voortaan een uitzondering voor maken?

Sea Vegetable Lush Sea Vegetable Lush Sea Vegetable Lush

De kleur van deze zeep is echt prachtig, althans de kleur van de onderkant. De bovenkant van de zeep vind ik er om eerlijk te zijn best een beetje vies uitzien… Maar ondanks dat besloot ik de zeep toch mee te nemen want de omschrijving klonk fantastisch!

Mineraalrijk zeewier, zeewier absoluut, lavendel en zeezout helpen huidproblemen te verminderen, ze werken verzachtend op een rode en geïrriteerde huid.
De geur doet je denken aan een strandwandeling in de lente, er waait een zacht briesje, het zonnetje schijnt! Alle sombere buien waaien even weg.

Natuurlijk heeft ook Sea Vegetable een palmolievrije zeepbasis, net als al onze andere zepen!

Doordat er zeezout bovenop de zeep zit is niet voor de sier. Het stimuleert bij gebruik namelijk de bloedsomloop doordat het licht de huid scrubt. Dit is voor mij een enorm pluspunt aangezien mijn bloedsomloop niet zo goed is. Ieder beetje ter stimulatie is dan ook meer dan welkom!

Wanneer de zeep in aanraking komt met water of met de natte huid veranderd de zeep al snel in schuim. Het blok zelf spoelt eenvoudig weer schoon zodat je het schoon weg kunt leggen. De schuimlaag die van Sea Vegetable komt verdeelt makkelijk over de huid. Zoals Lush al vertelt ruikt de zeep naar limoen, lavendel en zeewier. Ik ben zelf niet de grootste fan van zeewier, maar de combinatie met limoen en lavendel geeft een lekkere geur!

Na gebruik voelt mijn huid zacht en schoon aan. Het zout scrubt inderdaad zachtjes de huid. Niet te zacht, maar gelukkig ook niet te hard! De zeep spoelt makkelijk weer van de huid en laat deze schoon achter. In Sea Vegetable is ook gebruik gemaakt van raapzaadolie en kokosolie. Dit samen maakt de huid lekker zacht. Na gebruik ruik ik heerlijk fris, voelt mijn huid zacht en heb ik ook direct mijn bloedsomloop gestimuleerd en de dode huidcellen verwijderd. Top!

Sea Vegetable is verkrijgbaar in 100 gram, 200 gram en 500 gram. Zelf heb ik gekozen voor een blok van 100 gram en dat vind ik meer dan genoeg. Anders heb ik het blok Sea Vegetable over drie jaar nog niet op aangezien het echt lang mee gaat! Voor 100 gram betaal je €5,75, voor 200 gram betaal je €11,50 en voor 500 gram betaal je €28,75.

Wat is jouw favoriete zeep van Lush?