Gebruik jij wel eens verzorgingsproducten met kokos erin voor je haar? Niet? Dan moet je dat zeker eens proberen! Na lang twijfelen en het proberen van een tester besloot ik bij Lush toch een stuk van Trichomania mee te nemen. Een solid shampoo met kokos die geschikt is voor alle haartypen en je haar ontzettend zou moeten voeden.

Trichomania solid shampoo Lush Trichomania solid shampoo Lush Trichomania solid shampoo Lush

Trichomania, spreek uit als try-ko-mania, is een groot wit blok zeep. Het voelt behoorlijk hard en ziet er brokkelig uit. Qua geur is deze solid shampoo vrij neutraal. Zolang hij niet in aanraking komt met water ruik je hem daardoor niet heel erg. 

Het hoofd ingrediënt van Trichomania is kokos. De solid shampoo is geschikt voor allerlei haartypen, maar werkt vooral goed voor droog haar. Dit was dan ook de reden waarom ik deze shampoo erg graag wilde proberen, en na het proberen van een testertje was ik om! Mijn haar wordt vrij snel droog en pluist ook enorm snel. Dat zou deze shampoo dus moeten kunnen voorkomen.

Ondanks dat Trichomania zo’n enorm blok is, is het gemakkelijk in gebruik. Vind je het blok toch te groot dan kun je er altijd voor kiezen het stuk kleiner te maken voor je hem gebruikt. Wanneer Trichomania in aanraking komt met water en je het blok zachtjes over je haar wrijft verschijnt er al snel een flinke hoeveelheid schuim. Schuim dat dik en zacht aanvoelt en romig ruikt. 

Ik heb Trichomania op verschillende manieren proberen te gebruiken. Nat maken en door je handen wrijven, maar ook vanaf het blok direct op je haar. Dit tweede werkt het beste (jup, Lush had gelijk!). Door het blok over je haren te wrijven komt er meer af en zit het gelijk waar het moet, … in je haar.

Vervolgens is de shampoo goed te verdelen over je haar. In masseren en vervolgens goed uitspoelen. Vooral dat goed uitspoelen is erg belangrijk, wanneer je dit niet doet wordt je haar na gebruik namelijk sneller vet. Na het uitspoelen voelt je haar stroef aan. Dit vond ik in het begin best apart, maar wanneer je de shampoo vaker gebruikt wen je er aan. Wanneer je haren zijn op gedroogd maakt het ruwe gevoel namelijk plaats voor ontzettend zacht haar. Heerlijk!

Na gebruik van Trichomania voelt mijn haar enorm zacht aan. Dit had toen ik Trichomania voor het eerst gebruikte niet verwacht door het stroeve gevoel wanneer je de shampoo net uitspoelt. Mijn haar voelt zachter, glanst mooi en ziet er ook gezond uit. Een fijne shampoo waar je lang mee doet en die je haar goed verzorgt!

Trichomania shop je zowel in de Lush winkels als online via de Lush webshop. Voor 100 gram betaal je €8,80 en voor 200 gram betaal je €17,60.

Wat is jouw favoriete Lush product?