Aloë Vera is een ingrediënt die in veel verzorgingsproducten voorkomt. Het heeft namelijk verschillende werkingen op de huid waaronder kalmeren. Helaas werkt Aloë Vera bij mij vaak averechts, althans wanneer ik een gezichtsverzorging product gebruik waar Aloë Vera in zit. Mijn huid wordt dan niet rustig maar juist heel rood en geïrriteerd. Op vakantie in Gran Canaria waren er overal Aloë Vera producten te vinden, allemaal echt van daar. Om die reden wilde ik het toch proberen en daarom koos ik voor een product voor mijn haar in plaats van voor mijn huid.

'Hair Conditioner' by Chhabria 'Hair Conditioner' by Chhabria 'Hair Conditioner' by Chhabria

Het haarverzorgingsproduct waar ik voor koos is een conditioner. Een product dat niet direct in aanraking komt met mijn huid en dus behoorlijk veilig is. De conditioner is verpakt in een eenvoudig ogende flacon. De fles heeft een groen blauwe kleur met blauwe opdruk. Aan de opdruk is direct te zien dat het gaat om een product met Aloë Vera en dat het van oorsprong van Gran Canaria zelf komt.

De conditioner voelt vrij dun aan voor een conditioner. Dunner dan ik ben gewend. Qua textuur lijkt het daardoor meer op een shampoo dan op een crèmespoeling. Eenmaal aangebracht op nat haar lijkt het alsof de conditioner bijna helemaal verdwijnt. Waar een conditioner normaal je haar bij aanbrengen al wat gladder aan laat voelen doet deze dat niet. Wanneer je een wat grotere hoeveelheid aanbrengt voel je de conditioner uiteindelijk wel in je haar.

Op de flacon staat dat de conditioner 2 tot 3 minuten moet intrekken. Het uitspoelen gaat gelukkig gemakkelijk, maar ook hierna voelt mijn haar niet zachter aan. Pas wanneer mijn haar weer helemaal is op gedroogd voelt mijn haar zachter aan dan voorheen. Erg vreemd aangezien ik dit al veel eerder had verwacht.

Al met al moet ik zeggen dat de conditioner redelijk zijn werk doet. Voor de winterdagen is deze prima, maar in de zomer zou deze conditioner mijn haar niet kunnen redden. Op dat moment zou ik dan toch echt voor een andere conditioner kiezen. Ik kocht deze conditioner bij de Fund Grube op Gran Canaria voor ongeveer €3,- a €4,-.

Wat is jouw favoriete vakantie verzorgingsproduct?