Heb jij al eens een solid shampoobar geprobeerd van Lush? De eerste shampoobar die ik kocht en probeerde was een groene variant met de naam ‘Squeaky Green‘. Deze shampoobar bevat onder andere brandnetel, pepermunt en rozemarijn.

'Squeaky Green Shampoobar' by Lush 'Squeaky Green Shampoobar' by Lush 'Squeaky Green Shampoobar' by Lush

Een shampoobar is net een zeepje… Een vast blokje maar dan met allemaal kleine stukjes. Wanneer de shampoobar in aanraking met water komt geeft hij schuim af, en met dat schuim kun je vervolgens je haren wassen.

'Squeaky Green Shampoobar' by Lush

Helaas is Squeaky Green inmiddels niet meer te koop, althans niet meer via de webshop van Lush. Om die reden een afbeelding van de beschrijving van deze shampoobar in plaats van hoe ik het normaal quote in mijn review.

Ik heb verschillende natuurlijke shampoo’s geprobeerd en vaak loop ik tegen het probleem aan dat door de natuurlijke ingrediënten de shampoo’s niet schuimen. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar wanneer je lang haar hebt kan het dan lastig zijn om de shampoo door je hele haar te verdelen. Hier heb ik gelukkig bij Squeaky Green geen last van!

De shampoobar is gemakkelijk in gebruik. Het verdeeld gemakkelijk over je haar en spoelt ook weer gemakkelijk uit. Na gebruik voelen mijn haren schoon en zacht aan. Mijn hoofdhuid is niet geïrriteerd en wanneer ik kleine schilfertjes in mijn haar heb doordat mijn hoofdhuid droog is zijn deze na gebruik verdwenen.

Voor een shampoobar betaal je €8,95. Een bar is 55 gram. Benieuwd welke varianten nu verkrijgbaar zijn? Kijk dan snel even in de webshop van Lush!

Welke (natuurlijke) shampoo raad jij aan?

Deze review is geschreven voor My Style. My Style bestaat uit een groep enthousiaste bloggers die samen schrijven over duurzaamheid. Benieuwd naar meer duurzame producten? Neem eens een kijkje op de Facebookpagina!