Ieder jaar is er in Amsterdam een Surinaams festival, namelijk Kwaku. Samen met mijn vriend ben ik inmiddels drie keer daar naar toe geweest. Hartstikke leuk en echt super gezellig. Op Kwaku staan namelijk allerlei stands. De meeste stands verkopen eten, maar er zitten er ook verschillende tussen die kleding, sieraden of beauty producten verkopen. Bij een van de beauty stands kwam ik een Shea Butter & Coconut Oil van Urban Africa Naturals tegen die geschikt is voor je haar.

Shea Butter & Coconut Oil Shea Butter & Coconut Oil Shea Butter & Coconut Oil

De Shea Butter & Coconut Oil is verpakt in een grote pot. Op de verpakking staat wat voor een product het is en wat de ingrediënten zijn. Verder is de Shea Butter & Coconut Oil heel gemakkelijk in gebruik. Je wast je haar en brengt een beetje van het goedje aan op het nog vochtige haar. In de pot ziet de Shea Butter & Coconut Oil er behoorlijk vast uit, maar eenmaal op je hand voelt het meer als een dikke crème. Voor extra verzorging kun je de Shea Butter & Coconut Oil ook aanbrengen op droge haarpuntjes.

Bij gebruik merk je dat dit haarverzorgingsproduct echt gemaakt is voor de verzorging van droog haar. De producten zijn dan ook meer gericht op kroeshaar dan op mijn haar, maar alsnog heeft mijn haar regelmatig een flinke boost nodig om te voorkomen dat het helemaal droog wordt. Doordat dit product bedoeld is voor droog haar heb ik zelf maar een heel klein beetje nodig voor het gewenste effect.

Door na het wassen van mijn haar een klein beetje Shea Butter & Coconut Oil aan te brengen in de lengte van mij haar en het vervolgens aan de lucht te laten drogen voelt mijn haar heerlijk zacht en verzorgt aan. Ik heb gemerkt dat mijn droge haarpunten daadwerkelijk zachter worden. Ook pluist mijn haar minder.

Wel moet ik erg opletten dat ik niet teveel van de Shea Butter & Coconut Oil aanbreng. Doordat het een behoorlijk intensief goedje is word je haar snel vet wanneer je teveel aanbrengt. Hoeveel je precies moet aanbrengen is afhankelijk van de lengte en de dikte van je haar. Door een te experimenteren met de hoeveelheid crème merk je snel genoeg welke hoeveelheid goed is voor jou haar. Wel denk ik dat dit product minder geschikt is voor dames met dun of weinig haar aangezien het product je haar iets zwaarder kan maken.

Wil je zelf ook een van de producten van Urban Africa Naturals proberen? Neem dan even een kijkje op hun Facebook pagina! Ze hebben helaas geen webshop, maar je kunt producten bestellen door hen een persoonlijk bericht via Facebook te sturen. Voor deze pot Shea Butter & Coconut Oil betaalde ik €8,-. Één pot bevat 350 gram.

Wat is jouw haartype?