Wittere tanden zonder je tanden te bleken. Dat klinkt goed toch? Toen ik even geleden bij de Lush op het Centraal Station in Amsterdam was zag ik de Sparkle Toothy Tabs staan. Toothy Tabs zijn tabletjes die normale tandpasta vervangen. Benieuwd hoe het werkt en of het lekker is? Lees dan snel verder!

'Sparkle Toothy Tabs' by Lush 'Sparkle Toothy Tabs' by Lush 'Sparkle Toothy Tabs' by Lush 'Sparkle Toothy Tabs' by Lush 'Sparkle Toothy Tabs' by Lush 'Sparkle Toothy Tabs' by Lush

De Toothy Tabs zijn verpakt in een klein doosje. Één doosje bevat 40 tabletjes en is daarmee goed voor maar liefst 40 keer tandenpoetsen. De tabletjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Ik koos voor Sparkle omdat deze een whitening werking heeft. Sparkle bevat citroen, zwarte peper en grapefruit. Lush omschrijft de tabletjes zelf als volgt:

Een nieuwe fantastische uitvinding, Toothy Tabs! Je hebt nu geen tube tandpasta meer nodig, maar een doosje Toothy Tabs! Kauw even op een Toothy Tab, hij gaat vanzelf schuimen, maak je tandenborstel nat en poets je tanden zoals je gewend bent. Ideaal voor op vakantie, een weekeindje weg of iedere dag.
Er zitten 40 Toothy Tabs in één doosje.

De Sparkle Toothy Tab met citroen, zwarte peper en grapefruit zorgt voor een stralend schone lach en een frisse smaak.

De Toothy Tabs zijn heel gemakkelijk in gebruik. Zoals Lush al zegt: Kauw op een tabletje, begin te poetsen met een natte tandenborstel en daar is je tandpasta! De smaak is behoorlijk wennen in het begin. Om eerlijk te zijn kan ik de smaak niet direct plaatsen. Ik proef inderdaad citroen, maar of het de combinatie met de peper is die het wat vreemd laat smaken weet ik niet. Wanneer je de Toothy Tabs een aantal keer gebruikt heb ben je gewend aan de smaak en proeven de tabletjes voornamelijk fris.

Één Toothy Tab is meer dan voldoende voor een poetsbeurt. Na gebruik voelen mijn tanden schoon aan net als wanneer ik een normale tandpasta gebruik. Wel vind ik dat de tabletjes wat betreft frisse adem niet heel veel doen. Net na het poetsen heb je een frisse adem, maar dit houdt niet super lang aan. Mijn tanden lijken door het gebruik van de tabletjes wel wat witter. Het is geen wereld van verschil maar het begin is er! 

Al met al vind ik de Sparkle Toothy Tabs een prima product. Het product is duurzaam wat betreft de verpakking en de ingrediënten. Voor één doosje van 40 tabletjes betaal je €3,95. Benieuwd naar de andere smaken? Kijk dan even hier!

Wat is jouw favoriete Toothy Tab smaak?

Deze review is geschreven voor My Style. My Style bestaat uit een groep enthousiaste bloggers die samen schrijven over duurzaamheid. Benieuwd naar meer duurzame producten? Neem eens een kijkje op de Facebookpagina!