Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor make-up. Wanneer je een goede basis aanbrengt blijft je make-up beter en langer zitten. Sinds kort heeft Etos twee nieuwe primers in haar assortiment, namelijk de Mattifying primer en de Anti Dullness primer. Vandaag laat ik jullie kennis maken met de Anti Dullness primer.

'Anti Dullness primer' by Etos 'Anti Dullness primer' by Etos 'Anti Dullness primer' by Etos

De primer zit in een doorzichtig flesje. Ja, de Anti Dullness primer is inderdaad paars van kleur! Het flesje ziet er netjes uit en voelt stevig aan. Ook is het voorzien van een handig pompsysteem waardoor je op een gemakkelijke en hygiënische manier primer uit het flesje krijgt.

Deze primer corrigeert de grauwe, vale huidtoon en laat de huid er fris en glad uitzien. De primer vervaagt oneffenheden en geeft een egaliserend effect. De primer is los te gebruiken, na de dagcrème,  maar vormt ook een goede basis voor foundation. Vrij van conserveringsmiddelen en parfum, met vitamine E.

Eenmaal op de huid aangebracht ziet de primer er niet zo paars uit als in het flesje. Gelukkig maar natuurlijk want anders zou het er erg paars… ehh apart uit zien! De primer maakt de huid glad en egaal. Ook vermindert hij daadwerkelijk de roodheid van onzuiverheden tot op zekere hoogte. De roodheid is natuurlijk niet volledig weg, maar een goede basis wordt zeker gelegd waarna concealer of foundation kan worden aangebracht om de roodheid volledig te camoufleren.

Het verschil met en zonder primer? Op warme dagen wil het bij mij nog wel eens zo zijn dat mijn make-up gaat glijden. Door de warmte maakt mijn huid meer talg/vettigheid aan dan normaal wat er voor zorgt dat make-up verplaatst. Met deze primer gebeurt niet tot nauwelijks. Mijn huid oogt dus niet alleen egaler, maar mijn make-up blijft ook nog eens stukken beter zitten ook! Al met al ben ik erg tevreden over deze primer. Een budget product dat doet wat wordt beloofd.

Inmiddels heb ik de primer een aantal keer vaker gebruikt en kreeg ik na gebruik enorme jeuk… Rondom mijn neus werd de huid helemaal droog en is er uitslag ontstaan. Ik durf niet met zekerheid te zeggen dat dit wordt veroorzaakt door deze primer aangezien ik nergens kan vinden welke ingrediënten er in de primer zitten… Ook ben ik inmiddels naar twee Etos filialen geweest maar ook daar kunnen ze me het niet vertellen. Inmiddels heb ik een mail gestuurd naar de klantenservice van de Etos om er achter te komen wat er in zit en wat wellicht de reactie veroorzaakt. Wanneer ik er achter ben zal er onder deze post een edit verschijnen waarin de ingrediënten worden gegeven. Nogmaals: Ik weet niet zeker of de reactie door deze primer wordt veroorzaakt. De primer is wel het enige product dat nieuw is in mijn beauty routine. De reactie kan ook worden veroorzaakt door hooikoorts of iets dergelijks!

Één flesje bevat 13mL aan primer. Voor deze primer betaal je €5,99 per stuk. De Anti Dullness primer en vier andere varianten primer zijn verkrijgbaar bij de Etos (Etos huismerk).

Welke producten gebruik jij om jouw make-up langer te laten houden?

Doe jij al mee aan de win actie op About Beauty and Fashion? Nog niet? Neem dan snel even een kijkje hier! In deze post wordt uitgelegd wat je kunt winnen en hoe je mee kunt doen aan de win actie.