Scrubben is goed voor je huid om verschillende redenen. Het verwijdert dode huidcellen, het stimuleert de bloedsomloop en het zorgt er voor dat verzorgingsproducten beter in de huid worden opgenomen. Nu ik terug denk gaat een van de eerste berichten die op About Beauty and Fashion is verschenen over scrubben. Benieuwd? Kijk dan snel even hier! Vandaag ga ik niet uitleggen waar scrubben goed voor is, maar review ik de Sugar Scrub van Lush.

'Sugar Scrub' by Lush 'Sugar Scrub' by Lush

Om eerlijk te zijn is dit niet direct een product dat ik zou uitkiezen bij Lush. Toch wilde ik wat andere producten dan normaal proberen en koos ik voor een scrubje. Waarom? De zomer kwam er aan en mijn huid kon wel wat extra verzorging gebruiken. Ik koos voor dit groene bolletje genaamd ‘Sugar Scrub‘ in de hoop dat deze mijn huid summer ready kon maken. Sugar Scrub heeft een subtiele kruiden geur. Erg lekker en niet te overheersend.

Deze Sugar Scrub pakt een minder gladde huid stevig aan. Gebruik (voorzichtig, want het is een pittig scrubje!) onder de douche of in het bad, maar zorg er wel voor dat Sugar Scrub niet al te nat wordt. Doe bijvoorbeeld even de kraan uit terwijl je onder de douche staat. Beter voor je scrub en voor het milieu! Venkel en gember geven cellulite ervan langs, lavendel brengt je talgproductie in balans

Zoals Lush al verteld is de Sugar Scrub een behoorlijk heavy scrubje. Het gebruik is heel simpel. Zorg dat de huid wat nat is en ga met de platte kant van de Sugar Scrub over je huid. Zelf maak ik een ronddraaiende beweging om ieder stukje huid goed mee te nemen. Let wel op! Niet te hard duwen want er komt wanneer je rustig over de huid gaat al voldoende scrub los en dit voel je dan ook zeker! Wordt de scrub te heavy? Leg dan de Sugar Scrub aan de kant en scrub verder door met je handen over de huid te gaan waar de scrub al op zit.

Ondanks dat het een heavy scrubje is doet hij geen zeer en irriteert hij de huid niet. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht en glad aan. De scrub heeft namelijk een soort van verzorgend laagje achter gelaten die mijn huid enorm boost. Ook moet ik zeggen dat mijn huid er een stuk egaler uit ziet wanneer ik deze scrub een aantal keer heb gebruikt!

Je shopt Sugar Scrub per 100 gram voor €5,25. Je vindt hem zowel in de Lush filialen als op de website!

Wat is jouw favoriete scrub?

Doe jij al mee aan de win actie op About Beauty and Fashion? Nog niet? Neem dan snel even een kijkje hier! In deze post wordt uitgelegd wat je kunt winnen en hoe je mee kunt doen aan de win actie.

Deze review is geschreven voor My Style. My Style bestaat uit een groep enthousiaste bloggers die samen schrijven over duurzaamheid. Benieuwd naar meer duurzame producten? Neem eens een kijkje op de Facebookpagina!