Sinds ik gebruik begon te maken van een oogschaduw basis heb ik keer op keer dezelfde terug gekocht, namelijk deze basis van Essence. Waarom? Deze basis doet zijn werk en is heerlijk budget! Nu de eyeshadow base voor de zoveelste keer op was besloot ik eens een andere te proberen, en wel die van Catrice. Deze eyeshadow base is afkomstig uit de Prime and Fine lijn van Catrice.

'Eyeshadow base' by Catrice 'Eyeshadow base' by Catrice 'Eyeshadow base' by Catrice

De verpakking van de eyeshadow base ziet er eenvoudig uit. Net als de andere producten uit de Prime and Fine lijn van Catrice heeft de oogschaduw basis een zwarte dop en een vrij neutraal flesje. Op het flesje staat in zwarte letters gedrukt wat voor een product het precies is. Wanneer je de dop open draait komt er een applicator te voorschijn die we allemaal wel kennen van de lipgloss. Hygiënisch en handig!

Door de applicator is de basis prima te doseren. Zelf zet ik een aantal stipjes op mijn ooglid met de applicator en dan weet ik dat het genoeg is. In tegenstelling tot de oogschaduw basis van Essence voelt deze basis echt als een primer aan. Wanneer je hem aanbrengt en uitsmeert maakt hij de huid namelijk ontzettend zacht en glad. Ook egaliseert hij de huid tot op zekere hoogte.

Naar mijn idee doet de basis prima zijn werk. Of dit de basis wordt die ik de volgende keer weer zou halen weet ik nog niet. Nog even snel de oogschaduw basis van Essence en Catrice tegenover elkaar met een aantal voor en nadelen:

Catrice:
     +   Fijne applicator
+   Voelt als een primer
+   Geschikt voor de lichte huid

  •   Egaliseert tot op zekere hoogte
  •   Minder geschikt voor een vettere huid (wordt sneller vetter dan met de basis van Essence)

Essence:
     +   Fijne applicator
+   Egaliseert het ooglid heel mooi
+   Absorbeert vettigheid

  •   Minder geschikt voor dames met een lichte huid
  •   Wanneer te veel wordt aangebracht krijgt de basis zichtbaar kleur

Beide eyeshadow base varianten zijn verkrijgbaar bij de Kruidvat en de Trekpleister. Voor de basis van Catrice betaal je €3,59 per stuk. Voor de basis van Essence betaal je €2,49 per stuk. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de basis van Essence omdat deze beter werkt voor mij aangezien hij vettigheid op mijn oogleden absorbeert waardoor oogmake-up beter op zijn plaats blijft zitten.

Wat zijn jouw favoriete make-up basis producten?