De laatste tijd zie ik zowel op tv als op internet verschillende wenkbrauw producten voorbij komen waarmee je jouw wenkbrauwen meer kunt aanzetten. Het is geen wenkbrauw poeder of potlood, maar het heeft meer weg van een mascara. Vandaag test ik zo’n product, en wel de nieuwe Brow Define van MUA in de kleur dark.

'Brow Define dark' by MUA 'Brow Define dark' by MUA 'Brow Define dark' by MUA

MUA Pro introduceert een nieuw product om je wenkbrauwen te perfectioneren: Brow Define. Brow Define is een gekleurde mascara speciaal voor je wenkbrauwen. De mascara benadrukt de natuurlijke kleur en vorm van je wenkbrauwen. Dankzij het kleine borsteltje is Brow Define heel nauwkeurig aan te brengen. Het product klontert en schilfert niet. Verkrijgbaar in drie kleuren: Fair, Medium en Dark. Check de uitleg over het aanbrengen van de Brow Define hier!

De Brow Define heeft een verpakking die lijkt op die van een mascara. Ook het borsteltje van de Brow Define lijkt op dat van een mascara. Wanneer je de dop er afdraait zit er best wat Brow Define op het borsteltje. Persoonlijk vind ik het fijner om dit wat af te strijken wanneer ik het borsteltje voorbij het stoppertje trek.

Het aanbrengen gaat heel simpel in zijn werk. Net als bij het aanbrengen van mascara ga je met het borsteltje langs de haartjes die je van een kleurtje wil voorzien. In tegenstelling als bij een mascara worden bij de Brow Define de haartjes niet dikker door het goedje, maar krijgen ze net dat beetje extra kleur waardoor ze meer opvallen. Zoals je op de swatch kunt zien is de Brow Define behoorlijk gepigmenteerd. Één keer met het borsteltje langs de haartjes gaan die je intenser aan wil zetten is daardoor voldoende. Eenmaal aangebracht blijft de Brow Define super zitten gedurende de dag.

Dit product is naar mijn idee super voor dames die hun wenkbrauwen net wat meer willen aanzetten of hun wenkbrauwen wat donkerder willen kleuren. Het product pakt op de haartjes en geeft je natuurlijke wenkbrauw net dat wat mist. Voor dames die echt eens stukje wenkbrauw missen, zoals ik zelf, werkt dit product ook prima op de delen waar haartjes zitten maar niet op de delen waar haartjes missen. Hier is het dan alsnog nodig om gebruik te maken van een wenkbrauw poeder of potlood.

Één verpakking bevat 6 gram aan Brow Define. Hij is verkrijgbaar bij verschillende Kruidvat filialen in Nederland voor €3,49 per stuk. Je kunt kiezen uit de kleuren Fair, Medium en Dark. In deze review zie je de kleur Dark.

Wat is jouw favoriete wenkbrauw product?

Benieuwd naar de review over de nieuwe bronzer of het nieuwe oogschaduw palette uit de Spring Break collectie? Je vindt de reviews hier: Bronzed Perfect bronzer / Spring Break Eyeshadow Palette.