De laatste keer dat ik bij de DM Markt in Duitsland was nam ik dit make-up sponsje mee, ook wel make-up ei. Waarom? Ik heb zoveel goede verhalen gelezen over de bekende Beautyblender, maar aangezien mijn voorkeur over het algemeen naar het werken met kwasten gaat besloot ik voor een budget variant te kiezen voor ik de echte Beautyblender zou kopen.

'Make-up ei' by Ebelin 'Make-up ei' by Ebelin 'Make-up ei' by Ebelin 'Make-up ei' by Ebelin

De vorm van het make-up ei komt overeen met die van de Beautyblender. Het is echt een soort van roze eitje met een bolle kant en een kant met een puntje. De bolle kant is geschikt voor het aanbrengen van foundation op grote oppervlakken van je gezicht en het puntje voor de kleine plekjes, bijvoorbeeld je ooghoeken.

Voor gebruik maak je het sponsje wat vochtig zodat niet alle foundation of BB Cream door het sponsje wordt opgezogen. Knijp het sponsje goed uit en je kunt aan de slag! Zowel droog als nat voelt het sponsje erg stevig, misschien zelfs wel tegen de harde kant, aan. Dit make-up ei van Ebelin neemt de make-up prima op. Het trekt niet echt in het eitje, maar het blijft er wel prima aan zitten.

De foundation en BB Cream komt behoorlijk dekkend op je gezicht te zitten. Waar een stippling brush de foundation of BB Cream heel luchtig aanbrengt doet deze dat niet. Ondanks de behoorlijke dekking en hoeveelheid foundation of BB Cream die je aanbrengt met het sponsje wordt de dekking wel mooi egaal en oogt het niet to much. Toch vind ik het sponsje daardoor minder fijn in gebruik dan een brush.

Of dit ook het geval is bij de echte Beautyblender weet ik niet. Aan de verhalen over de Beautyblender te lezen zou die erg prettig moeten werken. Maar nee… Dit make-up ei is gewoon niet mijn ding denk ik. Ik blijf lekker werken met mijn stippling brush!

Ik nam dit make-up ei mee bij de DM Markt in Duitsland. Hij is van het merk Ebelin en kost €2,45 per stuk. 

Breng jij liever je gezichtsmake-up aan met een sponsje of een kwast?