Toen ik laatst weer eens een kijkje nam bij de OP=OP voordeelwinkel zag ik deze African Spa Milk Bath staan van Therme. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Een pot vol witte poeder die je bad om zou moeten toveren in een waar melk bad die ook nog eens sheabutter bevat voor de droge huid! Na het bekijken van de verpakking besloot ik deze pot mee te nemen om te proberen.

Therme African SpaTherme African Spa Therme African Spa

Therme omschrijft de African Spa Milk Bath als volgt: ‘Het is een rijk verzorgend melkbad met onder andere Sheabutter die de huid glad en zacht maakt. De exclusieve melkpoeder lost direct op in het warme badwater en verandert het water in een zachte, rijke verzorgende melk. Pure zachtheid en de eeuwenoude Cleopatra beleving van een puur melkbad. Verzorgt de (extra) droge huid dankzij de Fair trade Sheabutter. Intensieve verzorging uit de droge en warme wildernis van Afrika met als resultaat een sensationeel zachte huid.

In de pot vind je een witte poeder die behoorlijk vast op elkaar zit. Door met mijn vinger over de poeder te gaan komt de poeder los van elkaar waardoor je het in bad kunt strooien. Je hebt handje vol van de poeder nodig om je band er ‘melkachtig‘ uit te laten zien en romig te laten ruiken. De eerste keer dat ik deze poeder in bad gebruikte had ik veel te weinig in het water gedaan. Zonde want op die manier merk je er niet zoveel van. Wanneer het water wit van kleur wordt heb je voldoende poeder in het water gedaan.

De geur van het de African Spa Milk Bath heeft een ontspannen effect. Het is een romige geur met een noot-achtig accent. Heerlijk! Wel had deze geur van mij iets sterker mogen zijn. Na ongeveer een kwartier ruik je de geur namelijk nog maar nauwelijks, wat natuurlijk jammer is wanneer je gaat voor een lang ontspannen bad. Na een bad met deze romige poeder voelt mijn huid verzorgt aan. Niet dat hij extreem zacht is geworden, maar je voelt dat de poeder als het ware een verzorgend laagje heeft achter gelaten op de huid.

Kortom: De African Spa Milk Bath is prima om heerlijk in bad te relaxen. Het is maar goed dat er maar liefst 500mL aan poeder in de pot zit, want na zo’n 15 minuten wordt de geur van de poeder minder en kies ik er al snel voor om nog wat extra poeder er bij in het water te doen. Na gebruik voelt mijn huid verzorgt aan door een verzorgend laagje wat achter is gebleven op mijn huid, maar of deze poeder de extra droge huid kan redden vraag ik me af.

Normaal kost deze pot African Spa Milk Bath €7,99. Bij de OP=OP Voordeelwinkel nam ik hem voor slechts €3,99!

Wat zijn jouw verwachingen bij het horen van een ‘African Spa Milk Bath’