Zo in de lente en in de zomer heb ik, net als veel andere, last van hooikoorts. Erg vervelend, vooral wanneer je gewoon normaal je make-up wilt aanbrengen. Bij mij wordt de huid rondom mijn ogen roder, mijn ogen tranen en mijn huid jeukt. Daarom vandaag een FOTD waarin ik een look laat zien die voor mij goed werkt wanneer ik last heb van hooikoorts. Op deze manier voorkom ik uitgelopen eyeliner en mascara.

FOTD Hooikoorts

FOTD HooikoortsBegin met je gezichtsmake-up. Zelf gebruik ik dit normaal nooit, maar met de hooikoorts is het wel prettig om een beetje bb cream aan te brengen, vooral om de rode huid rondom mijn ogen wat te egaliseren. Wel breng ik altijd wat highlighter en blush aan. Hier draag ik de C01 Vanilla Lover highlighter van Catrice, en de 725A Rose Glow colorwheel van NYC.

FOTD HooikoortsBreng eerst een eyeshadow base aan. Ik gebruik altijd de eyeshadow base van Essence. Vervolgens breng ik wat highlighter aan, dit is de zelfde als die ik op mijn jukbeenderen gebruik, op mijn wenkbrauw bot en in de binnenste ooghoek.

FOTD HooikoortsFOTD HooikoortsBreng vervolgens een lichte kleur oogschaduw aan over het gehele bewegende ooglid. Ik heb gekozen voor een mint groene kleur uit het palette van MUA. De review hiervan volgt nog!

FOTD HooikoortsBreng vervolgens een donkerdere kleur in de arcadeboog van je ooglid aan. Ik heb gekozen voor een bruin tint die komt uit een namaak versie van het Urban Decay Naked 3 palette. Ook hier volgt de review nog van. Ik maak hier gebruik van een blending brush. Dit om de donkerdere tint niet te hard aan te brengen, maar goed te blenden met de lichte kleur.

FOTD HooikoortsTijd voor de ‘eyeliner’. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten draag ik altijd eyeliner. Helaas is dit niet echt handig in combinatie met tranende ogen. Daarom voor deze look een lijntje ‘eyeliner’ ben behulp van een donker bruine oogschaduw. Wederom afkomstig uit het namaak Urban Decay Naked 3 palette.

FOTD Hooikoorts FOTD HooikoortsBlend wederom ook de eyeliner met de oogschaduw van de rest van je ooglid. Ik gebruik hier geen blending brush omdat deze hier wat te lomp en te zacht voor is. In plaats daarvan neem ik wat van de oogschaduw die ik heb gebruikt voor de eyeliner op een normaal oogschaduw kwastje en ga ik zacht langs het randje van de ‘eyeliner’ op. Op deze manier breng je heel licht nog wat van de eyeliner aan waarmee je een mooie overloop creëer.

FOTD Hooikoorts FOTD HooikoortsAls laatste wenkbrauwen doen en wat mascara op. Ik breng alleen mascara aan op mijn bovenste wimpers. Deze loopt namelijk minder snel uit dan mascara op mijn onder wimpers. Het wenkbrauw potlood is van de hema (kleur nr. 9), en de mascara is van het merk Hean Cosmetics.

FOTD HooikoortsHet eindresultaat: een look die prima blijft zitten gedurende de dag en die niet uitloopt ondanks de tranen die over mijn wangen heen diggelen door de jeuk!

Wat vind jij voor deze hooikoorts proof look?