Persoonlijk baal ik er altijd echt enorm van wanneer ik zonnebrand moet op doen. Het komt dan ook niet vaak voor dat ik zonnebrand gebruik zelfs wanneer ik echt ga zonnen. Waarom? Het plakt… Dat is mijn grootste ergernis. Verder ruikt zonnebrand vaak niet bepaald lekker, blijven er witte strepen achter of laat het vlekken achter op de bekleding van de auto en nog veel meer. Echt gewoon bah… Toch is het beter wel gebruik te maken van een goede zonnebrand om je huid en dus jezelf te beschermen tegen de schadelijke UV straling. Vanaf nu kan dat ook op een andere manier! Maar of dat veel beter is dan insmeren met zonnebrand? Ik betwijfel het eerlijk gezegd.

Harmonised H20 UV protection van Osmosis Skincare

Vandaag las ik op verschillende sites een bericht over drinkbare zonnebrandcrème. De Harmonised H20 UV Protection van Osmosis Skincare. De drinkbare zonnebrand is verkrijgbaar tot factor 30. Hoe gebruik je de zonnebrandcrème? Niet smeren, nee drinken… Er wordt geadviseerd iedere vier uur zo’n twee mililiter te drinken met een glas water. Na het innemen van de zonnebrand ben je een uur later voor 97 procent beschermd tegen de schadelijke effecten en dus de UV straling van de zon.

Zelf ben ik nog niet echt overtuigd. Het lijkt me namelijk om grof maar eerlijk te zijn gewoon te ranzig voor woorden om zonnebrandcrème te drinken… En ik denk dat ik niet de enige ben? Ook is de crème nog niet dermatologisch getest waar veel mensen toch wel op letten.

De zonnebrandcrème is verkrijgbaar in twee verschillende soorten, namelijk ‘tanning’ en ‘non tanning‘. Tanning houdt in dat de crème ook nog een bruinend effect heeft in tegenstelling tot de Non Tanning. Hierbij wordt je denk ik gewoon op een natuurlijke manier bruin. Voor een flesje van 100 mililiter betaal je ongeveer €21,-.

Zou jij gebruik maken van de drinkbare zonnebrandcrème?

Bron: Afbeelding & Info

Edit: Na aanleiding van een reactie op deze post een kleine toevoeging voor wat meer duidelijkheid vanuit mijn mening over dit product. Zoals ik al aangaf ben ik persoonlijk niet overtuigd van de drinkbare zonnebrand. Ik vraag me af hoe een stofje van binnenuit de huid zou kunnen beschermen voor iets schadelijks van buiten af? Ik heb eerlijk gezegd geen idee of dat überhaupt mogelijk is. De werking van de drinkbare zonnebrand is niet bewezen, dus of je huid daadwerkelijk wordt beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon is niet zeker. Smeer je dan ook gewoon goed in wanneer je de zon in gaat om jouw huidje te beschermen tegen de schadelijke effecten en dus de UV straling van de zon. Met dit artikel wil ik graag jou mening over de drinkbare zonnebrand te weten komen. Denk jij dat de zonnebrand werkt? Waarom wel of waarom niet?