Het derde make-up product dat jullie konden zien in mijn shoplogje van de Kruidvat is de lipstick/stift van de NYC. Ik was al lange tijd benieuwd naar de werking van zo’n stift. Blijft deze inderdaad lang zitten? Is deze makkelijk in gebruik? En een van de dingen die ik het meest vervelend vind aan lipsticks… Geeft deze af of niet?

Om te beginnen met de verpakking. Alle verpakkingen van deze lipstick/stift zijn in de kleur van de stift zelf. Super leuk! Hierdoor krijg je dus al gelijk een idee van welke kleur het is. Ook vind ik de opdruk van de verpakking er leuk uit zien. Het is wel redelijk simpel maar toch hebben ze hun best gedaan om te laten zien wat het product zou moeten doen. De lipstick/stift zou dus 16 uur moeten blijven zitten… Ik ben benieuwd!


Wanneer je de dop er afhaal verschijnt er echt een stift. De stift is handig met het aanbrengen. Je kunt namelijk heel precies de kleur aanbrengen waardoor je al geen lip potlood meer nodig hebt om mooi gevormde lippen te creëren.


Zoals je kunt zien geeft de stift een mooi kleurtje af. Hij lijkt zo op het eerste gezicht een beetje waterig maar wanneer je hem op je lippen aanbrengt is dit echt niet het geval! Woaw wat een kleur! Ik had zelf verwacht dat het echt een roze kleur op mijn lippen zou zijn maar daarentegen geeft hij een donker roodroze kleur af. Wel mooi!

De stift blijft behoorlijk lang zitten. Niet 16 uur zoals op de verpakking staat maar toch wel echt langer dan lipstick. In het begin voelt de lipstick/stift een beetje nattig aan. Als je even wacht droogt deze op en voel je haast niet meer dat je iets op je lippen draagt. Wel is de kleur echt super mooi zichtbaar. Na ongeveer 4 à 5 uur moet de kleur wel een beetje worden bijgewerkt. Het randje om je lippen is dan namelijk wat donkerder dan het midden van je lippen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar alsnog, de stift is makkelijk met aanbrengen, geeft een mooie gepigmenteerde kleur af, plakt niet en blijft goed zitten.

De stift kost €3,99 en is te vinden in het rek van de NYC. Make-up van NYC is te vinden bij de Kruidvat!

Heb jij ervaring met zo’n stift? Zo ja, wat vind jij er van? Zo niet, ga je er een aanschaffen?