De ene na de andere trend uit de jaren 80 en 90 komt terug. En ja, ook op het gebied van haaraccessoires kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Welke trend terug is? De Scrunchie! Een groot haarelastiek die je regelmatig kunt stoppen bij kleine meiden, maar nu ook steeds vaker wordt gespot bij celebs en bloggers.

Scrunchie

Wat zijn Scrunchies?
Scrunchies zijn haarelastiekjes met daarom een stuk stof. De elastieken zijn zacht, verkrijgbaar in verschillende kleuren en groter dan andere elastieken. In 1986 bedacht Rommy Revson de Scünci. Tot en met 1989 werden de populaire elastieken verkocht onder het merk “Rommi”.

Veel verschillende celebs werden toentertijd al gespot met deze haaraccessoire, bijvoorbeeld Madonna. Madonna koos toen veelal voor grote, velvet varianten van de Scrunchies.

In de jaren die daarop volgden werd de Scrunchie er niet populairder op. Sterker nog… Nog vrij weinig dames wilde met deze haaraccessoire in hun haar worden gespot!

Nu, in 2017, zijn celebs als Ariana Grande, Selena Gomez, Lily Rose Depp en Bella Hadid al met deze schattige haaraccessoire gespot.

Scrunchies bij de Primark
Zelf kocht ik vorige maand al een 3-pack Scrunchies bij de Primark. Voor maar €1,50 was ik in het bezit van drie grote zwarte elastieken met een mooi stukje stof erom.

Om eerlijk te zijn wist ik in eerste instantie nog niet hoe ik dit elastiek uit de jaren 80 wilde gaan dragen. Toch was ik er direct helemaal verliefd op. De elastieken zijn lekker groot en stevig. Daarnaast heb je geen last van dat vervelende ijzertje dat je haar beschadigt!

Het enige nadeel dat ik heb kunnen ontdekken is dat mijn haar te zwaar/glad is waardoor de Scrunchie niet goed blijft zitten wanneer ik dit elastiek gebruik om een knot of staart mee te maken. De oplossing daarvoor is natuurlijk eenvoudig. Gewoon een normaal elastiekje dat wel blijft zitten en dan voor de mooiheid de Scrunchie eroverheen.

Het voordeel: het ziet er onwijs leuk uit!

Wat vind jij van de Scrunchie?

Bron: Wikipedia
Beeld: pillowsoftcurls_