Je kledingkast opruimen? You got this!

Begin dit jaar deelde ik al een video van Yara Michels met jullie waarin zij haar tips deelt om je kledingkast op te ruimen. Maar er is natuurlijk meer! Zelf ben ik echt enorm slecht in het opruimen van mijn kledingkast. Kom ik iets tegen waarover ik ook maar een beetje twijfel… Dan weet ik wel weer een reden te bedenken waarom dat kledingstuk toch in mijn kast zou moeten blijven. Vandaag deel ik een aantal handige tips met jullie zodat je die kledingkast toch opgeruimd krijg… Tips die zelf bij mij werken!

Kledingkast opruimen

Haal je kledingkast leeg
Haal alle kledingstukken uit je kledingkast en leg deze op de stapel waarbij ze horen. Shirtjes bij shirtjes, broeken bij broeken etc. Maak verschillende stapels. Een voor wat je veel draagt, een voor wat je soms draagt en een voor wat je niet draagt. Houd ook rekening met de seizoenen; winterkleding bij winterkleding en zomerkleding bij zomerkleding.

Dragen of verkopen
Kleding die op de stapel “draag ik nooit” is beland verdeel je vervolgens in twee nieuwe stapels. Een stapel met de kledingstukken die je graag (vaker) zou willen dragen en een stapel met kleding die je verkoopt of weg doet.

Zo bepaal je wat je houdt
Bij het maken van de keuze of je iets (vaker) wil gaan dragen of dat je iets weg doet stel je jezelf iedere keer de vraag: “Word ik blij van dit kledingstuk?”. Ja? Top! Geef het kledingstuk nog een kans… Draag je het in de drie maanden die daarop volgen niet doe het dan alsnog weg. Is het antwoord “nee”? WEG ERMEE!

Kleding waar jij niet blij van wordt, dat niet lekker zit, waar jij jezelf niet fijn in voelt of die er gewoon niet meer mooi uit ziet… Doe het weg! Het ‘vervuild’ de rest van je kast, neemt plaats in terwijl daar kleding had kunnen liggen waar je wel happy van wordt en ga zo maar door…

Save the best
Ken je die tik…”Oo, dat shirtje is zo fijn en zo mooi… Ik koop er nog twee die er op lijken!” Hoo! STOP! Niet doen! Dat ene favoriete kledingstuk is niet voor niets HET favoriete kledingstuk. Een die er op lijkt zal nooit net zo fijn zijn als die ene echte favoriet. Dus… Waarom zou je ze allemaal bewaren? Haal de echte favorieten er tussen uit en haal alle net-niet-look-a-likes er tussenuit. Weg ermee!

You got this!
En? Begint het al te kriebelen om je kledingkast op te ruimen en hem vervolgens te vullen met items die je ECHT leuk vindt? Waar je ECHT blij van wordt en waar jij je fashionable, sexy, awesome… Gewoon TOP in voelt? Let’s do this!

Wat is jouw ultieme opruim tip?

2017-04-21T15:43:48+00:00 april 21st, 2017|Fashion|0 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: