FOTD Tropical

FOTD Tropical

Nu al weer een maand geleden poste ik mijn eerste FOTD online  en vorige week kon je een FOTD voor Koninginnedag zien. Vandaag is het tijd voor mijn derde creatie. Ook bij deze look heb ik gebruik gemaakt van verschillende kleuren. Ook zijn het kleuren die ik normaal niet zomaar zou pakken om samen te combineren. Toch kwam er na wat spelen met mijn make-up een leuke look uit. Voor de look heb ik gebruik gemaakt van verschillende kleuren groen, een roze, een paars en een turquoise.

Ik heb de look niet afgestemd op mijn kleding van vandaag. De reden dat ik voor deze kleuren koos is omdat ik het een uitdaging vond een om een look met de groene oogschaduw uit het Sleek Bohemain pallet look te maken. Ik heb deze look de naam Tropical gegeven omdat ik vind dat de kleuren samen een beetje een tropische uitstraling creëren. Het groen van bijvoorbeeld de planten en het roze en paarse van de bloemen die er te vinden zijn. Oke klinkt misschien een beetje droog maar best logisch toch?!


Om te beginnen heb ik een lichtgroene kleur als highlighter aan gebracht op mijn wenkbrauw bot en in mijn binnenste ooghoek. Vervolgens heb ik de groene kleur uit het Sleek Bohemain pallet aangebracht in mijn arcadeboog. Deze heb ik ook wat omhoog geblend. Om het groen door te laten lopen heb ik het ook wat onder mijn oog aangebracht. Ongeveer tot halverwege mijn ooglid. Vervolgens heb ik een paarse oogschaduw genomen. Deze heb ik aangebracht net onder de arcadeboog. Om het paars niet al te donker te laten lijken heb ik op een groot deel van het bewegende ooglid een roze oogschaduw aangebracht. Hierdoor werd de look weer wat minder donker. Als laatste heb ik een turquoise oogschaduw uit een Essence palletje als een soort van eyeliner boven mijn oog aangebracht. Ook bracht ik deze oogschaduw onder mijn oog vanaf de binnenkant tot halverwege mijn ooglid aan. Als laatste heb ik mascara en eyeliner toegevoegd. Onder de look heb ik de eyeshadow base van Essence gebruikt. Hierdoor werden de kleuren wat sprekender dan zonder de basis.

  
Deze twee kleurtjes komen uit een 24 kleurig palletje van Casuelle. Dit zijn de roze kleur die ik op het bewegend ooglid heb aangebracht, en de licht groene kleur die ik als highlighter heb aangebracht op mijn wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek.

  
Dit zijn de twee hoofd kleurtjes uit het Sleek Bohemain pallet. De groen heb ik gebruikt in mijn arcadeboog en de paarse oogschaduw heb ik net iets onder mijn arcadeboog gebruikt.


Dit is het laatste kleurtje dat ik heb gebruikt voor de look. Deze turquoise oogschaduw heb ik met een nat kwastje aangebracht als een eyeliner boven mijn oog. Ook heb ik deze kleur onder mijn oog gebruikt vanuit de binnenste ooghoek tot halverwege mijn ooglid.

Ik hoop dat je het een leuke FOTD vind. Nog steeds vind ik het een beetje eng om een full face foto online te plaatsen maar  het ging al iets sneller dan de vorige keer. Als jij leuke ideeën hebt voor een FOTD bijvoorbeeld een leuk thema weet of bepaalde kleuren hebt die jij graag in look samen zou willen zien? Let me know!

Wat vind jij van deze tropical look?

2017-01-13T20:19:31+00:00 mei 3rd, 2012|FOTD|0 Comments

No Comments

  1. deijsprinses mei 4, 2012 at 15:20 - Reply

    Niet echt voor mij maar ik vind het wel leuk hoe je de kleuren gecombineerd hebt.

  2. Martina december 28, 2012 at 17:16 - Reply

    Erg leuk En ook heel duidelijk laten zien en omschreven.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: